PUBLICITAT

La FAC aposta per portar Tudel al Mundial d'Austràlia

  • L'ens aporta 1.800 € i espera el suport extra de Govern per assolir el viatge
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Ariadna Tudel repetirà cita al Mundial, després de la de l'any passat a Mendrisio (Suïssa). Aquesta és la intenció de la junta de la Federació An- dorrana de Ciclisme (FAC), la qual ha previst una partida econòmica base per poder assolir el viatge a Austràlia, on es faran els Campionats del Món de ciclisme en carretera. Ara bé, la FAC assumeix que la despesa serà molt més superior als 1.800 euros que ells hi poden destinar, i per això està previst demanar un esforç extra al Govern, atès que, amb els resultats de Tudel a la mà durant la temporada, la FAC considera que l'andorrana s'ha guanyat el bitllet mundialista.

Arianda Tudel, als 32 anys, és avui en plena disputa del seu segon Giro d'Itàlia --l'any passat va abandonar per una caiguda--, que ahir va arribar a Livigno en la 8a etapa i que està a dues jornades d'acabar, amb la mítica pujada a l'Stelvio reservada per a la jornada d'avui. La duresa d'aquesta prova i el fet que l'andor- rana sigui allà és una de les raons que la FAC considera clau per valorar la inclusió de Tudel en la cita australiana. Així es manifesta el president de l'entitat, Carles Barquín: "Està acabant el Giro, està fent una temporada ben maca i pensem que és justificació suficient com perquè hi vagi". Barquín és contundent: "Creiem que hi ha d'anar sí o sí". Ara bé, la qüestió econòmica és complicada, ja que la FAC té reservada una partida de 1.800 euros dels 5.000 que tenia destinats per al ciclisme en ruta, i demanarà el suport de Govern per assolir la fita: "La nostra intenció és que Govern s'hi impliqui". La FAC esperarà a la finalització del Giro d'Itàlia per preparar la documentació per presentar-la a Govern.

EL CAS D'YANN FERNÁNDEZ
Una qüestió semblant ocorre amb Yann Fernández, de l'especialitat de bicitrial. La FAC, que en aquest cas no té prevista una despesa pròpia, també vol la implicació de Govern perquè l'esportista sigui als Campionats del Món. Al Campionat d'Espanya és entre els cinc primers, mentre que als d'Europa és més enllà de les deu primeres posicions. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT