PUBLICITAT

Les xifres del Preeuropeu 2012

  • La UEFA fa un resum de l'última fase i Andorra destaca per ser la segona pitjor per darrere de San Marino
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Aficionats d'Irlanda fan cua per entrar al Comunal en el primer partit que un combinat britànic juga contra Andorra al Principat, el 7 d'octubre passat Foto: TONY LARA

La UEFA va fer públiques ahir les dades més rellevants de la ja disputada fase de classificació per al Mundial del 2012 que organitzaran conjuntament Polònia i Ucraïna l'estiu vinent.

La selecció nacional té un petit forat en aquest recull; és, amb San Marino, l'únic combinat que no ha puntuat, tot i que l'actuació dels de Koldo Álvarez va ser millor gràcies al gol average: 1 gol a favor i 25 en contra per cap a favor i 53 en contra de la Serenísima República.

Poca cosa més es diu de la tricolor, però sí són d'interès altres dades dels equips que van ser rivals d'Andorra en el passat Preeuropeu –Rússia, Irlanda, Armènia, Eslovàquia i Macedònia– i també dels que seran adversaris en la pròxima competició oficial de seleccions.

Holanda, Estònia, Hongria, Romania i Turquia estan enquadrats amb Andorra en el grup D del pròxim Premundial, el del 2014. Els orange, finalistes a Sudàfrica, són els grans favorits i s'han guanyat el bitllet per a Ucraïna i Polònia per la primera posició aconseguida al grup E, malgrat perdre l'estadística de ple de victòries en la darrera jornada, en la qual va perdre a Suècia 3-2 amb la classificació ja a la butxaca. A més Bert van Marwijk va comptar amb el màxim golejador de la competició, Klaas-Jan Huntelaar, amb 12 gols, i amb la millor mitja golejadora: 3,7 per partit. L'11-0 contra San Marino va ser el més gran triomf d'Holanda en competició internacional. Hongria, un altre rival de la tricolor en la pròxima fase, també va golejar San Marino per 8-0 en un dels vuit partits en els quals es van anotar vuit gols o més.

Continuant amb la subcampiona del món Hutelaar va ser l'únic jugador que va marcar tres gols a domicili de tota la fase i dels deu futbolistes que van marcar hattricks només Robin van Persie va fer quatre gols en un partit (l'11-0 a San Marino).

Un altre futur rival d'Andorra, Estònia, va encaixar el primer gol del camí cap a Polònia i Ucraïna que li va fer el davanter d'Illes Fàroe Jóan Edmundsson, l'11 d'agost del 2010 a Tallin, tot i que els estonis van acabar remuntant (2-1). Estònia va disputar per primera vegada la repesca i la va perdre davant Irlanda.

Precisament Irlanda, el primer combinat britànic que ha jugat al Principat contra Andorra, és el que més anys fa que no juga una Eurocopa. L'última –i primera– vegada que va participar va ser al 1988 a la República Federal Alemana. El seu lateral esquerre, Kevin Kilbane, ha fet rècord de partits seguits amb 66 i David Healy, rècord d'internacionalitats amb 91 que va completar a Itàlia l'11 d'octubre passat. Quatre dies abans no va jugar a Andorra (0-3).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT