PUBLICITAT

La Lliga Nacional perd una plaça de competició europea

  • En tindrà tres fins el 2015 fins i tot si és superada en el coeficient per Malta
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El Lusitans-Varadzin d'Europa League, l'estiu passat al Comunal Foto: ÀLEX LARA

Fins poc abans del sorteig de les competicions europees de clubs, que cada any acostuma a fer-se la segona setmana de juny, no es confirmarà de manera oficial de quantes places disposa cada federació.

En el cas d'Andorra tot apunta a que perdrà una plaça i es quedarà amb tres fins l'estiu del 2015, inclós. Seran quatre anys amb aquest número de participants degut a que la UEFA va canviar la normativa a demanda de l'Associació Europea de Clubs de revisar cada any les places per passar a fer-ho en el còmput global de cada cinc. Així doncs, fins el 2016 no es podran variar el número de places per país.

El futbol andorrà, que l'estiu passat va tenir quatre equips en competició europea perquè tenia millor coeficient que San Marino i Malta, estava obligat a fer un millor paper que els equips d'aquestes dues federacions, però no ho va aconseguir. Va ser millor que San Marino però pitjor que Malta, així que de cara a l'estiu del 2012 sortirà com a penúltim país en el coeficient i tan sols podrà comptar amb el campió de Lliga en la primera ronda prèvia de la Champions League, i amb dos equips més en l'Europa League que correspondran al campió de la Copa –que entraria directament en el bombo de la segona ronda– i el segon classificat de la competició domèstica –entraria en la primera eliminatòria.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT