PUBLICITAT

Competició per millorar la qualitat de vida

  • Llovera inclourà importants millores als frens, els quals provarà al Català de dissabte vinent
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El volant Llovera, als comandaments. Foto: FOTO ESPORT

La Fórmula 1 es defensa sempre dels seus crítics per les milionades que suposa en si mateix amb l'argument que molta de la tecnologia amb què innoven els equips de competició serveix en el futur per a la vida quotidiana. De la mateixa manera, Albert Llovera i el seu equip de treball amb què corre el Mundial de ral.lis treballa per millorar el nivell d'adaptabilitat de la gent com ell amb discapacitat. Durant les últimes setmanes, el pilot andorrà ha estat dedicat a confeccionar les més productives millores en la seva conducció, i tot l'esforç ha deixat unes espectaculars respostes als comandaments, especialment en l'apartat dels frens.

El resultat de la feinada es posarà a prova el pròxim cap de setmana al Campionat de Catalunya a la Guàrdia d'Urgell. Llovera va viatjar a Itàlia fa pocs dies per tenir un primer de dia de treball amb els tècnics de Fadiel a Venècia, i una segona jornada amb els professionals d'Abarth a Torí. "Ho vam repetir dues setmanes seguides, ha estat un esforç molt gran però ha valgut la pena perquè els resultats obtinguts han estat excel.lents de cara a completar una segona part de la temporada amb cotxes molt millorats".

"Amb els tècnics d'Abarth hem treballat amb especial èmfasi en diferencials i canvi en espera de les evolucions de les suspensions", comenta el pilot. A Venècia, per altra part, l'atenció dels tècnics es va centrar en els comandaments, que li permeten conduir només amb les mans: "En els frens, les millores són espectaculars", diu Llovera, el qual hi afegeix: "Només vull dir que em permetran frenar amb més tacte i, per tant, menys ajuda hidràulica". Aquestes evolucions es veuen després al carrer: "El sistema que hem incorporat fins a la prova de Guijuelo l'hem evolucionat durant les últimes temporades i ha rebut el vistiplau perquè el puguin usar els discapacitats als seus cotxes".



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT