PUBLICITAT

La manca de neu anul·la reserves als hotels de les parròquies altes

  • Segons la Unió Hotelera d'Andorra, aquest dimecres "les anul·lacions no han parat"
  • Alguns hotels ja han optat per no obrir o esperar-se a la segona meitat del pont
30112011-hotel
L'ocupació es concentrarà previsiblement a les parròquies centrals. Foto: ANA / M. C.
Davant l'anunci de Grandvalira de retardar la seva obertura fins al dia 6 de desembre i de Vallnord de donar accés a Arcalís per sobre dels 2.200 metres, les reserves hoteleres han començat a veure's afectades. Així ho ha reconegut el portaveu de la Unió Hotelera d'Andorra (UHA), Joan Antoni Azurmendi, consultat per l'ANA. Segons Azurmendi "les anul·lacions, sobretot en les parròquies altes, no han parat" i, tot i que les reserves anaven entrant a poc a poc durant els darrers dies, aquest dimecres "les persones que es dedicaven a agafar reserves pel pont, per Nadal o Cap d'Any, dediquen molt de temps a les anul·lacions".

Malgrat tot, l'ocupació a les parròquies centrals es mantindrà amb un promig del 60%, amb puntes de fins al 100%, però alguns hotels ja han optat per no obrir o esperar-se a la segona meitat del pont, ha declarat Azurmendi. Això es deu, ha explicat el portaveu de la UHA a que hi ha clients que prefereixen instal·lar-se a Andorra la Vella, Sant Julià o Escaldes i moure's que no estar a prop de pistes. En canvi, els operadors turístics que tenien prereserves a les zones altes "hauran de negociar si les poden baixar o afegir-hi desplaçaments".

Les previsions anuncien que pot nevar de cara a divendres, per tant, segons Azurmendi, "si refreda a partir d'aquesta nit o demà es podrà gaudir d'un escenari una mica tenyit i farà que la situació sigui menys greu que si continua aquest temps de primavera- tardor". Amb tot, amb l'obertura parcial d'Arcalís i tenint en compte que Andorra pot ser l'única de tot el Pirineu que tingui alguna pista oberta, es poden "recuperar o obrir" alguna reserva.

Fins dimarts les reserves entraven "molt a poc a poc", ha reconegut el portaveu de la UHA, doncs la clientela estava a l'espera de "si neva i si ens posem nerviosos i abaixem els preus", cosa que ja han aconseguit des de dilluns, segons ha afirmat. Com a part positiva, el responsable del sector hoteler ha destacat que la diferència entre Andorra i altres destinacions és que "tenim més coses a banda de la neu".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT