PUBLICITAT

Andorra i França signaran al desembre el conveni perquè el nou Collège arribi a Encamp el 2016

  • L'estat francès assumirà la major part del cost de l'obra, què es farà a Prada de Moles
  • La nova escola servirà per complementar i descongestionar el Lycée Comte de Foix
30112011-college
Imatge de la reunió mantinguda entre les dues delegacions d'Andorra i França per tancar l'acord de construcció del nou collège. Foto: ANA / S. F. G.
El Govern ha informat que durant una reunió celebrada entre una delegació francesa i una andorrana s'ha acordat signar durant el mes de desembre el conveni de cessió del terreny de Prada de Moles que ha de permetre la construcció d'un nou Collège a Encamp. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha explicat que com a màxim el Govern haurà d'aportar 3,7 milions d'euros i que la resta del cost de l'obra l'assumirà l'estat francès, i que la previsió és que l'obra pugui estar acabada a principis del 2016, tot i que el calendari dependrà de França.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha destacat que amb la signatura del conveni, l'any vinent es podran iniciar els tràmits per a la construcció de la nova infraestructura educativa, posant fi a unes negociacions que es van iniciar el 2007. La nova escola servirà per complementar i descongestionar el Lycée Comte de Foix i acollirà quatre nivells de sixième a troisième.

Així, durant el 2012 es desenvoluparà l'avantprojecte, a principis del 2013 es faran els concursos per l'adjudicació de les obres, que tindran una durada de dos anys per poder tenir l'edifici acabat a finals del 2015 o principis del 2016.

Cinca també ha remarcat que la delegació francesa estava encapçalada pel representant personal del copríncep, Christian Frémont, cosa que "reafirma la voluntat de l'estat francès de mantenir el seu sistema educatiu a Andorra", i que és una "aposta inequívoca per seguir invertint en el país".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT