PUBLICITAT

El Govern aprova la modificació legislativa que permetrà crear establiments de turisme rural

  • A finals del primer trimestre de 2012 es podran tirar endavant negocis rurals
  • Hi ha uns 20 empresaris interessat, que pot equivaldre a una oferta de 600 llits
30112011-cinca
El ministre portaveu, Jordi Cinca, durant la compareixença d'aquest dimecres posterior al Consell de Ministres. Foto: ANA / M. T.
El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha dit que la modificació de la Llei general d'allotjaments turístics respon al fet que actualment no es contempla la classificació d'establiments de turisme rural i que per tant fins ara la Llei no permet l'obertura d'aquest tipus de negocis, tot i que hi ha una demanda del sector. La intenció del Govern és que la modificació pugui estar aprovada pel Consell General a finals del primer trimestre de l'any vinent i que mentrestant es treballi amb el reglament que especificarà les característiques que hauran de tenir aquests allotjaments per tal que s'aprovi al mateix temps que la llei.

D'altra banda, també s'aprofita aquesta modificació legislativa per actualitzar la regulació del registre d'ocupació, fins ara regulat per un decret dels veguers del 1965. Amb la modificació es pretén que la tramesa de la informació al Ministeri d'Interior es pugui fer en línia diàriament, i que a més, també hi hagi un salt qualitatiu a l'hora d'analitzar les dades des de Turisme, que disposarà d'un ventall d'informació més fiable i actualitzat.

D'altra banda, el Consell de Ministres es va reunir extraordinàriament divendres passat per aprovar una modificació de la Llei d'arrendament de finques urbanes per congelar l'augment de l'IPC als lloguers de cara al 2012. A més, s'ha aprofitat per crear un mecanisme més senzill per fer aquesta congelació de cara a pròxims anys, incloent una disposició addicional que especificarà que aquesta qüestió podrà estar regulada a través de la llei del pressupost.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT