PUBLICITAT

El Consell General aprovarà dijous les modificacions de les lleis d'imposició directa

  • Amb la majoria demòcrata, es tiraran endavant les modificacions de les tres lleis fiscals
  • El grup socialdemòcrata ha presentat dues preguntes al Govern amb caràcter d'urgència
30112011-consell
Una imatge de l'anterior sessió del Consell General al nou edifici. Foto: ANA / M. T.
El Consell General que se celebrarà aquest dijous 1 de desembre debatrà, i aprovarà amb la majoria dels 22 consellers demòcrates, les modificacions de les tres lleis fiscals: la de l'impost sobre societats, la de l'impost de la renda sobre els no residents i la de l’impost sobre la renda de les activitats econòmiques.

Oficialment en l'ordre del dia només hi consta el punt únic referent a la sessió de control al Govern a través de les preguntes amb resposta oral. Però la Sindicatura va acordar, en la reunió d'aquest dimarts, reduir el termini previst en l’article 58 a un dia i mig, als efectes de poder examinar i sotmetre a votació els projectes de llei de modificació de les tres lleis fiscals en el Consell General de dijous 1 de desembre. Aquest article redueix el periode de temps per fer un debat en cas que els consellers generals ja tinguin la documentació amb una antelació mínima de cinc dies.

Dijous, doncs, abans d'iniciar el Consell General, el síndic general proposarà una modifciació de l'ordre del dia, que serà aprovada vista la majoria absoluta del demòcrates a la cambra parlamentària, Aquesta modificació de l'ordre del dia introduirà tres punts més, els corresponents als debats de les tres modificacions de les lleis fiscals.

Pel que fa a les preguntes al Govern, el grup parlamentari socialdemòcrata n'ha presentat dues amb caràcter d'urgència: sobre les dietes del Consell d'Administració de la CASS i sobre la modificació del reglament de rehabilitació d'habitatges. Aquestes se sumen a les dues presentades pel procediment ordinari sobre els acomidaments que es puguin produir a Ràdio i Televisió d'Andorra, i l'altra sobre l'enquesta als comerciants sobre la prolongació dels horaris comercials.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT