PUBLICITAT

Les noves dependències comunals a Prat de la Creu podrien estar enllestides el 2013

  • El trasllat al nou edifici es farà per complet quan hagin finalitzat les obres
  • Es disposarà d'una plaça pública a dos nivells, aparcament i equipaments comunals i socials
30112011-armengol
El conseller d'Urbanisme, Ton Armengol, mostra l'estat actual de les obres. Foto: ANA / N. M.
El conseller de Serveis Públics i Urbanisme del Comú d'Andorra la Vella, Ton Armengol, ha explicat que el trasllat de les dependències comunals al nou edifici que anirà al carrer Prat de la Creu, a la zona del Consell General, es farà per complet quan hagin finalitzat les obres. Així, és cap al 2013 quan es preveu que estigui tot enllestit i que es disposi d'una nova plaça pública d'aproximadament 2.000 metres quadrats. Armengol ha indicat que aquesta serà una zona on "hi podrà venir la gent també a l'hivern" ja que comptarà amb zona verda i vegetació, i "no serà dura, tota de marbre".

D'altra banda, a la zona s'hi ubicarà la sala polivalent per poder-hi celebrar exposicions i activitats diverses, sobretot quan faci mal temps. A més, amb l'espai inferior es guanyen 200 places d'aparcament comunal, i en l'edifici s'ubicaran diverses dependències comunals. Les instal·lacions que s'hi han de traslladar són l'espai per a la gent gran, la ludoteca i l'escola bressol, i així, a banda de l'estalvi econòmic que s'aconseguirà, també es vol incentivar les activitats intergeneracionals. El conseller ha opinat que amb aquesta proximitat de les dependències es podran realitzar més activitats conjuntes i afavorir que els joves puguin ensenyar, per exemple, informàtica a la gent gran, i que els padrins aportin la seva experiència als més petits.

Un altre punt positiu d'aquest espai per a la parròquia, tal com assenyala Armengol, serà que conectarà diverses zones. A través d'una passarel·la s'arribarà des de la plaça del poble a l'edifici del Consell General, i amb un ascensor, a l'altre extrem de l'edifici del Consell, es connectarà la Casa de la Vall amb el barri del Pui i amb el carrer Prat de la Creu, amb la futura plaça.

El conseller ha recordat que actualment les obres d'aquesta unitat depenen del Govern, ja que són fruit del pla parcial que es va realitzar per ubicar la Seu de la Justícia al Prat del Rull, i pel qual el Comú va cedir 6.000 metres quadrats al Govern a canvi de l'espai a Prat de la Creu, que es va pactar amb l'obra acabada. Per tant, el cost d'aquesta per a la corporació de la capital és zero.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT