PUBLICITAT

L'Escola d'Art Floral de Catalunya s'instal·larà a la Massana

  • Estarà situada a l'espai de Santa Caterina i començarà a impartir els cursos en els pròxims mesos
LAIA F. MAROT
LA MASSANA

Periodic
Una imatge de la fira Andoflora, que se celebra a la Massana. Foto: EDUARD COMELLAS

El cònsol major de la Massna, Josep Maria Camp, va confirmar ahir a EL PERIÒDIC que la Fundació Escola d'Art Floral de Catalunya s'instal·larà proximament a la Massana: «Estem preparant el conveni i ara mateix està en tràmits». Camp va afegir que és «una molt bona notícia» ja que fa anys que la Massana , seu de la fira Andoflora, treballa per poder obrir una escola de jardineria.

La directora de la Fundació, Roser Bofill, va dir que obrir una delegació a Andorra «ens fa molta il·lusió, ja que ens agrada especialment aquest país»; Bofill va afegir que «hem tingut força alumnes andorrans, per tant hi ha una demanda real d'aquesta formació». L'objectiu és «generar un nucli important de professionals» i «crear un ampli col·lectiu floral»; Bofill va subratllar que volen que sigui un espai «que la gent d'Andorra se'l senti seu».

Ubicació i cursos / L'Escola de Jardineria estarà ubicada a l'espai de Santa Caterina, a la casa de fusta situada al costat de l'hivernacle. Fonts pròximes al Comú van explicar que el nou servei formatiu es podrà posar en marxa sense que suposi cap cost per al Comú, ja que la Fundació Escola d'Art Floral, insatal·lada a la parròquia com a societat, no té ànim de lucre. La idea d'establir un centre dedicat a l'ensenyament de la jardineria a la Massana no és nova; fa sis anys l'anterior equip comunal ja va intentar tirar endavant el projecte.

Segons aquestes fons, en un primer moment el nou centre impartirà diferents cursos puntuals i oberts a tothom, sense que calgui una formació específica prèvia, com ara cursos d'iniciació a la jardineria, d'art floral, d'educació infantil o de composició i manteniment de jardins. De forma paral·lela també es programen cursos monogràfics adreçats als professionals de la jardineria, com ara una formació en manipulació de fitosanitaris. De totes maneres, la directora no va confirmar els cursos ja que «els programes encara s'estan tancant», i va assegurar que faran una roda de premsa en els pròxims mesos per anunciar-los.

La Massana i l'emprenedoria/ Primer va ser La Salle, ara l'Escola d'Art Floral. Camp va dir que «el Comú està al costat dels emprenedors» i que «hem facilitat l'obertura de noves empreses, ja que qualsevol d'elles és un valor afegit i que suposen creació de riquesa». La Massana és un pol d'atracció, i sembla que el pròxim pas és crear un nexe de transferències entre la universitat i l'empresa, però des del Comú no volen avançar res i diuen que «encara s'està estudiant» .



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT