PUBLICITAT

Punt i final a la primera ronda reunions del Fòrum de l'Energia

  • Reguant reitera que el projecte d'AESE s'erigeix com a opció per a augmentar la producció
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La reunió celebrada ahir Foto: SFG

El Fòrum Nacional de l'Energia va posar el punt i final ahir a la primera ronda de reunions entre els implicats del sector. Ahir va ser el torn de les mútues, impulsores d'un projecte que ha de culminar en la instal·lació de sis centrals hidràuliques al país, per tal d'augmentar la producció nacional d'energia.

El coordinador del Fòrum, Ramon Reguant, va reiterar que l'aposta d'AESE és «interessant» i que és «una proposta que suma», tot i que no va concretar quins canvis legislatius es duran a terme per poder encabir aquesta producció en l'actual monopoli de FEDA. Les modificacions a la llei, siguin quines siguin finalment, arribaran l'estiu vinent.

Abans, però, es concretarà el llibre blanc de l'energia, un document consensuat entre tots els participants al Fòrum (el Govern, FEDA, enginyers, constructors, arquitectes, importadors de carburant i les mútues), i que està previst que vegi la llum la primavera de l'any vinent. El llibre blanc de l'energia ha de definir les bases per reduir, en un futur proper, la dependència energètica amb l'exterior.

Dilluns, la reunió del Fòrum Energia i Futur es va fer amb els importadors de carburants, els quals van constatar que els usuaris cada vegada són més curosos amb el consum i, per tant, la necessitat d'encarar «un nou model cap a una millor utilització de l'energia», un tronc comú compartit amb els altres agents implicats, va explicar Reguant.

Un cop finalitzada aquesta primera ronda, s'obre ara el període d'anàlisi i concreció que ha de portar a d'aquí un mes i mig a una posada en comú dels diferents aspectes que s'hi han tractat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT