PUBLICITAT

El TS desestima l'incident de nul·litat presentat per RTVA per la sentència del cas Besson

  • El Tribunal condemna RTVA a indemnitzar a l'anterior director executiu per acomiadament improcedent
  • La parapública només pot recórrer al Tribunal Constitucional si no vol pagar els 216.500 euros
29112011_joan_besson
L'anterior director executiu d'RTVASA, Joan Besson, en una imatge d'arxiu quan exercia el càrrec. Foto: ANA
El Tribunal Superior ha notificat aquest dimarts a les parts la resolució per la qual desestima l'incident de nul·litat contra la sentència del 27 d'octubre d'enguany en la qual es desestimava el recurs d'apel·lació d'RTVA contra la sentència del 5 de maig del Tribunal de Batlles per la qual la parapública ha d'indemnitzar l'exdirector executiu de l'ens, Joan Besson, amb 216.500 euros per acomiadament improcedent; un acomiadament que es va produir durant la legislatura de Jaume Bartumeu i amb l'argument de fallida tècnica.

El TS argumenta que la sentència, a la qual ha tingut accés l'ANA, està "perfectament motivada i fonamentada en dret" i que respecta la legislació "sense cap tipus d'ambigüitat".

El Tribunal de Batlles, i posteriorment el Superior, van argumentar en llurs sentències que no es podia acomiadar Besson per motius econòmics ja que tenia un contracte de cinc anys i no indefinit -condició exigida per l'article 91 del Codi de Relacions Laborals-.

Per tant, Rtvasa no podia estalviar-se la indemnització en el moment de l'acomiadament, una indemnització que en el contracte de Besson estava fixada en una vegada i mitja tots els sous que quedaven pendents, xifra que ascendeix a 216.500 euros.

Ara a Rtvasa li queda portar l'afer davant del Tribunal Constitucional. De fet, la presentació de l'incident de nul·litat era el pas previ per arribar al TC. Fonts de la parapública ja van manifestar en el seu dia a l'ANA que "mirarem d'esgotar totes les vies en defensa del diner públic".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT