PUBLICITAT

La planificació detallada de les obres és "la millor opció" per reduir els accidents laborals

  • Assegurprevenció ha organitzat una Jornada tècnica sobre riscos laborals amb experts
  • L’índex d’accidents a Espanya continua sent dues vegades més alt que la mitjana europea
29112011-riscos
Assegur ha organitzat una jornada sobre riscos laborals. Foto: ANA / D. R.
Responsables del Servei de Prevenció Gaudí, un referent en el sector dels riscos laborals a Espanya, han ofert aquest dimarts una jornada tècnica per empresaris del sector a Andorra organitzada per Assegurprevenció. Els ponents han explicat, que tant a Espanya com a Andorra, queda molt camí per recórrer en aquesta matèria ja que les polítiques de prevenció no estan dins de la cultura llatina. En aquest sentit, el director tècnic de l’àrea de construcció d’SP Gaudí, Pere Brualla, ha apuntat que Espanya, país d'estadístiques similars a Andorra, presenta una sinistralitat que dobla la mitjana europea.

Tant Brualla com Gemma Carol, gerent d’SP Gaudí, han coincidit que la planificació i el control són les millors armes per minimitzar els accidents. "Si tens clares les característiques de cada part de la teva obra i controles totes les parts que hi treballen amb molta exigència, patir un accident pot ser qüestió de sort, si no hi inverteixes prou esforços en prevenció, tenir un accident és qüestió de temps, i l’empresa ho acostuma a pagar car", ha dit Brualla.

Gemma Carol ha apuntat que actualment els empresaris d’Andorra han de posar-se les piles en el tema de la vigilància de salut ja que tot i que per llei encara hi ha temps per complir els requisits no es bo deixar-ho per darrera hora. En aquest sentit, Aureli Arribas, director-gerent d’Assegurprevenció ha recordat que  els terminis de la llei 34/2008 són de màxims, per tant, és important que les empreses iniciïn ara aquest procés per tal d’optimitzar i prorratejar la inversió econòmica. La vigilància de la salut implica entre d’altres coses l'obligació d’oferir un examen mèdic als treballadors de l’empresa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT