PUBLICITAT

El Fòrum Energia i Futur acaba la primera ronda de trobades entre els agents implicats

  • S'ha plantejat la modificació del marc jurídic per ampliar al sector privat la producció d'energia
  • D'aquí un mes i mig es farà una posada en comú per acabar elaborant el Llibre Blanc de l'Energia
29112011_forum
El Fòrum Energia i Furtur s'ha reunit aquest dimarts. Foto: EL PERIÒDIC
El Fòrum Energia i Futur ha clos aquest dimarts al matí la primera ronda de trobades sectorials amb els diferents agents implicats a l'hora d'elaborar el llibre blanc de l'energia. La darrera de les reunions -la quarta- ha estat amb l'Associació d'Entitats del Sector Energètic (AESE), entitat que agrupa les mútues elèctriques, i que un cop més han presentat el projecte de construcció de minicentrals hidroelèctriques.

El coordinador del Fòrum, Ramon Reguant, ha explicat que un dels aspectes que s'ha posat damunt la taula amb més insistència ha estat la modificació del marc jurídic per ampliar al sector privat la producció d'energia. Un aspecte que també s'ha abordat en la resta de les tres trobades anteriors, ja que segons Reguant en totes elles hi ha hagut "propostes creuades" com, per exemple, l'estalvi energètic i l'ús racional de l'energia.

El dilluns la reunió del Fòrum Energia i Futur es va fer amb els importadors de carburants que van constatar que els usuaris cada vegada són més curosos amb el consum i, per tant, la necessitat d'encarar "un nou model cap a una millor utilització de l'energia", un tronc comú compartit amb els altres agents implicats.

El sector de les mútues s'ha mostrat satisfet per participar a les trobades, tal com a dit el seu portaveu, Joan Carles Grau, i han tornat a remarcar la celeritat a l'hora d'obrir el sector.

A partir d'aquest dimarts, doncs, cada un dels quatre sectors que s'han reunit amb el Govern treballaran de forma individual les diferents propostes que s'han tractat a les trobades. D'aquí un mes i mig, aproximadament, es tornaran a reunir per concretar més en els processos que s'han de seguir per acabar elaborant el llibre blanc de l 'energia que es vol enllestir a la primavera del 2012.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT