PUBLICITAT

El Govern destinarà més d'un milió d'euros a contractar aturats

  • El pla vol donar feina a 160 persones desocupades, inscrites al Servei d'Ocupació, durant sis mesos
E. O. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'edifici on s'ubica el Servei d'Ocupació, al qual hauran d'estar inscrits els que es vulguin beneficiar del pla Foto: EL PERIÒDIC

El Govern té prevista una partida al pressupost dirigida al Programa per fomentar el treball temporal en benefici de la col·lectivitat. Aquest programa és similar al que l'actual cap de Govern, Toni Martí, ja va impulsar quan estava al capdavant del Comú d'Escaldes-Engordany. En total s'hi destinaran 1.048.800 euros.

El programa té per objectiu fomentar la contractació de treballadors desocupats que estiguin inscrits al Servei d'Ocupació en situació de recerca per part de l'administració o organismes vinculats, així com per entitats privades sense ànim de lucre. La idea és donar feina a unes 160 persones durant sis mesos, i que les tasques que aquests realitzin contribueixin a donar un servei en benefici de la col·lectivitat.

El cap de Govern, Toni Martí, ho va avançar durant la visita, diumenge, a la Casa de Portugal. Martí va reconèixer, davant d'una setantena de residents portuguesos, que la situació del país «és complicada». «Sé que avui aquí hi ha gent que ha perdut la feina i que Andorra, malauradament, ha perdut 6.000 persones», va manifestar. Davant d'aquest context, Martí va admetre que en moments com els actuals és necessari que «la convivència amb totes les comunitats que viuen el país sigui bona» i va assegurar que el Govern «té una partida molt important que destinarà a ajudar la gent que ho està passant malament».

Després d'aquest anunci informal, poc detallat i en un acte electoral, en el qual assistia com a president de Demòcrates per Andorra, ahir el Govern va fer oficial l'anunci i en va presentar alguns detalls.

De fet, en la presentació del projecte de pressupost per al 2012 ja s'anunciava un increment del 81,7% –en relació al projecte de pressupost del 2011, que no es va aprovar– del conjunt de partides destinades a «donar suport a les persones i famílies que estan patint amb més rigor la crisi econòmica». Concretament, aquest increment se situa en el global de les partides d'atenció primària social, desocupació involuntària i ajudes a la inserció laboral, que passen de l'1,9 milions als 3,6 milions l'any vinent. És aquí on es troba el programa de treball temporal.

PARTIDA DESGLOSSADA / En total s'hi destinarà poc més d'un milió d'euros. El càlcul de la partida es basa en el pagament del salari mínim a 160 persones durant sis mesos. Així, són 929,07 euros de salari, incrementats amb el 2,7% de l'Índex de Preus al Consum, més el 14,5% de la part empresarial de la cotització a la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS). Això són 1.092,5 euros mensuals per treballador, segons els càlculs del Govern. Si aquesta darrera xifra es multiplica pels sis mesos que es vol allargar el programa, s'arriba als 6.555 euros semestrals, i cal multiplicar-ho pels 160 treballadors que s'han de beneficiar del programa. En total, doncs, la suma és de 1.048.800 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT