PUBLICITAT

Terres de l'Ebre, un tast de qualitat

  • Una dotzena de productors donen a conèixer el bo i millor al Principat
EVA ARASA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La mostra de productes de Terres de l'Ebre es pot veure al vestíbul del Roc Blanc, fins avui Foto: ÀLEX LARA

Olis, vins, cítrics, mel, marisc –mereix una menció especial el llagostí de la Ràpita o rapitenc– i baldanes. Aquests són alguns dels productes típics de les Terres de l'Ebre, que aquests dies es donen a conèixer al Principat a partir de les jornades que acull l'hotel Roc Blanc d'Escaldes-Engordany.

Les jornades, que es presenten sota el títol Assaboreix les Terres de l'Ebre, estan organitzades per la Diputació de Tarragona i la Cambra de Comerç de Tortosa, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS) d'Andorra i el mateix Roc Blanc. El president de la CCIS, Marc Pantebre, va aprofitar el discurs inaugural de les jornades per agrair l'esforç dels organitzadors i els productors presents a la mostra, i també pel fet d'haver escollit el Principat «com a primer destí d'exportació».

Al cap i a la fi, la finalitat de la mostra és posar en contacte productors de les Terres de l'Ebre i clients potencials aquí a Andorra, com poden ser restauradors i hotelers.

De l'estand a la taula

La inauguració de la mostra dels diferents Productes Locals de Qualitat va anar seguida d'un taller pràctic d'elaboració de diferents plats amb ingredients típicament ebrencs, a càrrec del xef del restaurant Torreó de l'Indià de Xerta, Francesc López –que aquest mes de novembre ha renovat l'estrella Michelin que va rebre el 2009– i del propietari i cuiner del restaurant Varadero de Sant Carles de la Ràpita, Ramon Reverter. Els mateixos cuiners van ser els encarregats d'oferir, ahir a la nit, els aperitius del sopar per celebrar el 50è aniversari de la Unió Hotelera d'Andorra: tàrtar de tonyina maridat amb soja, acompanyat amb caviar i maionesa wasabi, ostrons (ostres) del Delta, anguiles, arròs, baldana d'arròs amb parmesà, carxofa farcida amb peus de porc... Tot cuinat amb els productes que fins avui es poden conèixer i degustar al Roc Blanc.

La cita es podria repetir, però a la inversa. «Ens agradaria que el retorn d'aquesta missió –una mostra de productes andorrans a les Terres de l'Ebre– pugui ser una realitat el 2012», va avançar Pantebre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT