PUBLICITAT

La FAE aposta pel talent de Jordan i farà les Copes del Món i d'Europa

  • El jove valor de la branca d'estil lliure, amb només 18 anys, ha de consolidar-se en el ?top-25' del planeta
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Roda de premsa de la FAE i Andbanc Foto: ÀLEX LARA

Scott Jordan acaba de complir la majoria d'edat i no fa ni un any que ha entrat en rànquing en la Federació Internacional d'Esquí (FIS). Tot i així afronta la nova temporada amb uns objectius gens fàcils i centrats en els dos circuits més importants, la Copa del Món i la d'Europa.

La Federació Andorrana d'Esquí (FAE) és conscient de la seva joventut, però també de l'enorme talent que té. Per això l'entitat que encapçala Albert Coma aposta perquè s'acostumi a competir amb els millors exponents del planeta del freestyle. En només un any Jordan és el 29è del món en half pipe (HP) i el 24è en slope style (SS), i el director tècnic de la FAE, Carles Visa, li hga demanat que es consolidi en el top-25 en les dues modalitats, a més d'acabar entre els quinze millors en la Copa d'Europa. El propi Jordan no va amagar que es tracta d'un repte difícil: «Serà complicat mantenir-se entre els 25 millors. Sobretot haurem d'entrenar en half pipe perquè és una disciplina molt tècnica en la qual les errades es paguen cares, una et pot feixar fora de les primeres posicions», va reconèixer.

LA LESIÓ, OBLIDADA / El jove valor andorrà va patir una lesió en una estada de pretemporada que l'ha fet perdre dos mesos d'entrenaments perquè fins i tot va haver de passar per quiròfan però malgrat tot va tenir una recuperació òptima i ara fa un mes va aconseguir una meritòria vuitena posició amb 92,80 punts FIS que milloren els 145 que té actualment en el mig tub i que confirmen que els maldecaps físics són història. El seu entrenador, Guy Díaz, parla meravelles d'ell: «No tenim les millors condicions per entrenar, sobretot en half pipe, perquè hi han molts pocs al món amb instal·lacions adequades al circuit mundialista però l'Scotty s'adapta a tot, és sacrificat, té qualitat i per això volem que faci el calendari de més alt nivell.

Aquest va començar amb la Copa d'Europa de Saas Fee, que completarà amb les proves en SS de Brand al gener i de Kranjska Gora al març. De Copa del Món farà Copper Mountain el 7 de desembre (HP) i al febrer Jyväskyla (SS) i Mammoth (HP i SS) i per acabar la temporada, a finals de març, farà els Mundials júniors a Valmalenco en les dues disciplines. «A finals del 2013 és quan realment Scott necessitarà bons resultats per classificar-se per als Jocs d'hivern de Sochi i l'hem d'anar preparant», va sentenciar Visa.

DUES CARES NOVES / La modalitat de freestyle continua en creixement i a més d'Aida Aleix, que té com a objectiu introduir-se en el rànquing mundial i fer alguna Copa del Món, la FAE compta amb dos joves més, Ian Serra de 15 anys i Carlitos Aguareles Loan de 13. «Jordan ha de ser un plus afegit per a ells», va dir Visa. Serra anirà als Jocs Olímpics de la Joventut, a Innsbruck.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT