PUBLICITAT

El Comú d'Encamp nomena dos tècnics al consell de Saetde tot i l'oposició de la minoria

  • La minoria s'ha oposat a la decisió perquè provoca una "discompetència" entre els administradors
  • Els nous membres són Eduard Jordi Bover, Enric Casadevall Pallé i Josep Maria Marot Crespo
28112011_comu
El Comú d'Encamp ha aprovat el nomenament dels nous membres del Consell d'Administració de Saetde. Foto: EL PERIÒDIC
El Comú d'Encamp ha designat aquest dilluns a tres nous membres que formaran part del Consell d'Administració de Saetde, que ha de renovar la meitat dels seus integrants cada dos anys. Així, donat que l'ens comunal hi té sis representants, amb la renovació surten Josep Maria Puy Segura, Ramón Jordana Pagès i Enric Torres Fité i entren Eduard Jordi Bover, Enric Casadevall Pallé i Josep Maria Marot Crespo.

Els dos primers han estat nomenats per la majoria en qualitat de tècnics de finances i jurídic, respectivament. En canvi, Marot ha estat designat per la minoria com a conseller. Aquesta distinció de perfils ha provocat el desacord entre ambdues parts ja que els primers podran participar en les reunions que realitzen la resta de tècnics nomenats pel soci majoritari de Saetde "per defensar els interessos de la societat i del Comú d'Encamp", segons ha explicat el cònsol major, Miquel Alís. Així, la seva retribució serà també com a tècnics, en base als seus honoraris i a les accions desenvolupades. Aquest fet provoca una "discompetència" entre els membres del Consell d'Administració, segons ha indicat el conseller de la minoria, Pere Torres.

Des de la minoria consideren que el Comú ja disposa d'assessors que poden donar suport als sis membres del consell d'administració en temes puntuals i evitar així possibles fissures que es poden produir entre els membres per qüestions de retribució o participació en les reunions. A més, Pere Torres, ha afegit que Josep Maria Marot, nomenat des de la minoria, també és "bon tècnic i gestor".

Un altre aspecte que s'ha aprovat en la sessió d'aquest dilluns és una normativa per descarregar els consellers del comú de la seva responsabilitat com a socis del Consell d'Administració de Saetde, ja que, com ha recordat Alís, encara no s'han adaptat els estatuts a la nova llei de finances i aquests haurien de respondre amb el seu capital davant de possibles deutes. Dimarts la junta general de Saetde haurà d'aprovar els nous membres.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT