PUBLICITAT

Els abonats a Internet augmenten a l'octubre i mantenen la tendència anual creixent

  • Un 65% dels abonats a Internet de banda ampla ja utilitzen el servei basat en fibra òptica
  • El trànsit telefònic durant el mes d’octubre continua la tendència a la baixa
28112011_telecom
El nombre d’abonats als serveis de telefonia tant fixa com mòbil no ha variat significativament al mes d'octubre. Foto: ANA
Els serveis d’Internet de banda ampla sumen 25.136 abonats, el que representa una tendència mensual lleugerament a l’alça (0,5%) i moderadament a l’alça en termes interanuals (5%). Així ho ha fet públic aquest dilluns el Departament d'Estadística, que ha destacat que l’evolució del servei de banda ampla basat en fibra òptica manté una elevada taxa de creixement en termes interanuals (60% el mes d’octubre) en detriment del servei basat en ADSL, que ara davalla un -35,4%. Així, un 65% dels abonats a Internet banda ampla ja utilitzen el servei basat en fibra òptica.

Estadística assenyala que al tancament del mes d’octubre, el nombre d’abonats als serveis de telefonia se situa en 49.423 pel que respecta a telefonia fixa, i 64.444 pel que fa a telefonia mòbil. Així, segons les dades les tendències mensual i interanual dels dos serveis presenten variacions tan marginals que es poden considerar com a estables. En aquest sentit, els serveis de telefonia mòbil, la modalitat de contracte presenta una tendència interanual creixent (3,7%) en detriment de la modalitat de prepagament, que davalla un -6,5%.

D'altra banda, el trànsit telefònic durant el mes d’octubre ha registrat 22,5 milions de minuts. Totes dues tendències presenten disminucions durant aquest any: la interanual de manera més acusada en tornar a registrar durant l’octubre el diferencial negatiu més elevat de l’any en curs (-5,5%). La tendència mensual també arrossega quatre mesos consecutius marcant retrocessos prop de l’u per cent mensual. Aquesta situació es manifesta amb més rellevància en el cas del trànsit telefònic internacional, que davalla un -5,9% interanual davant del -5% del nacional.

Pel que fa al trànsit d’Internet de banda ampla continua evolucionant a l‘alça en termes interanuals (30,8%) i aquest mes també ho fa en la tendència mensual (1,8%). A aquesta situació contribueixen tant el trànsit nacional com, sobretot, l’internacional, que durant l'octubre ha registrat una tendència interanual del 27,1%. Estadística ha ressaltat que la progressiva migració del servei ADSL cap al servei basat en fibra òptica, consolida aquesta modalitat com la de major consum d’Internet de banda ampla, tant a nivell de trànsit nacional com internacional. Actualment el trànsit d’Internet a través de fibra ja representa un 67% del total.

La part internacional del trànsit via ADSL es redueix un -22,4% interanual, en favor del servei de fibra òptica que augmenta un 101,4%. Del trànsit total per Internet, la major part és internacional, és a dir, dirigit a llocs web ubicats a l’estranger. Concretament, al mes d’octubre, el trànsit internacional va representar el 94% del trànsit total.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT