Pas enrere de l'Escale

• És l'únic equip de la part alta que no guanya en una jornada dels quatre primers contra els quatre últims
SANT JULIÀ DE LÒRIA

El cervell del Matecosa Edu Peppe ?de negre? condueix la pilota en el duel d'ahir contra el Ranger's a Aixovall. Foto: ÀLEX LARA

El que són les coses. Un cap de setmana que hauria de passar desapercebut en la Primera Divisió de la Lliga Nacional es va convertir en notícia. Jugaven els quatre primers contra els quatre últims en la onzena jornada i vista les diferències entre les plantilles que estan en posicions de play-off es preveia triomf de tots els de la part alta. Com a molt s'hauria esperat una sorpresa de l'Engordany –cinquè– davant el Lusitans –quart– tot i que l'equip de Vicens Marqués suma el doble de punts. Però res d'això. El protagonista va acabar sent el Principat, que va esgarrapar un més que sorprenent empat amb l'Escale Santa Coloma. Pidasa, Matecosa i Lusitans van guanyar de golejada per tant, pas enrere de l'equip que entrena Lluís Miquel Aloy, el qual ara ha de compartir la segona posició amb el quadre lauredià –empaten absolutament en tot– i es distancia del lideratge del Pidasa, ara amb tres punts més.

BERNAT MARCA A L'INICI / Res hauria fet sospitar que el Principat entrenat per Carlos Sánchez podria treure un resultat positiu a Alàs perquè en el primer minut el màxim golejador de Primera, Víctor Bernat, va inaugurar el marcador. Marcar d'hora allibera de la pressió als favorits, però en aquest cas es va tornar en contra dels colomencs.

Es podria dir que el partit va ser un monòleg de l'equip que entrena Lluís Miquel Aloy però de la pluja d'ocasions que van tenir els seus alumnes no va entrar ni una més. Ho van pagar car perquè el Principat, en una de les escasses ocasions que va tenir, va marcar l'empat mitjançant Francesc Estragués. Era el minut 78 i el crono obligava l'Escale a arreglar el desperfecte en només 12 minuts però el punt al final va saber fins i tot bé perquè el Principat va reclamar un possible penal en el darrer minut.

DUES ‘MANETES' I UN 0-7 / Els altres grans, com era d'esperar, van tenir un diumenge plàcid a Aixovall. El Pidasa s'aferma en el lideratge amb una altra golejada, aquesta vegada amb el Construccions Modernes com a víctima. Juli Sánchez va fer els dos primers gols i després van marcar Xinos –2–, Lucho, Renato i Samir.

Poc a dir també del Matecosa, que s'enfrontava al darrer classificat, el Ranger's, que encara amb zero punts tenia una mitja de sis gols encaixats per partit. Li va caure una ‘maneta' amb hattrick de Jacques i dos gols de Ruíz, un d'ells de penal.

El Lusitans va tancar la jornada amb una altra maneta contra l'Engordany de Pep Mengual. Juan Raya va fer tres gols –un d'ells de penal– i Pedro Reis els altres dos.