PUBLICITAT

FIRA i UEFA, els que falten per veure's

  • Favre confirma que Andorra tindrà l'ajut ?hattrick' i les reunions a dues, tres i quatre bandes no s'acaben mai
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Martí i Vilasetrú ?dreta? reunits amb Baqué, dissabte a la seu de la FAR. Foto: TONY LARA

Això del projecte de l'Estadi Nacional està ja en una fase incandescent. Mai no havíem estat tan a prop d'aconseguir posar fi a un debat que ve del segle passat però en el darrer any s'han produït un sense fi de reunions i no només encara no s'ha posat una data per a l'inici de les obres, sinó que ni tan sols se sap on es farà la reforma.

Dijous a la nit es va confirmar una gran notícia que ja havia avançat fa un parell de setmanes EL PERIÒDIC D'ANDORRA a través del responsable d'estadis de la UEFA, Thierry Favre: ens mantenen els diners del programa hattrick. Fantàstic. Dissabte es van reunir el cap de Govern Antoni Martí amb el president de la Federació Internacional de Rugbi (FIRA), Jean Claude Baqué, i el de l'Andorrana (FAR), Xavier Vilasetrú per assegurar-se de que l'esport de l'oval no es quedarà sense camp. Martí també s'havia trobat anteriorment amb Favre, amb el Comú d'Andorra la Vella, amb la FAF...

Favre va aconseguir dijous que els diners del programa hattrick es mantinguin per a l'Estadi Nacional però no va saber valorar la quantitat: «Seran un màxim de dos milions d'euros», va dir. I va prosseguir: «Nosaltres, la UEFA, volem ajudar. Ara falta que comencin les reformes ja. Quant abans millor».

El desig de l'entitat que presideix Michel Platini és que l'estadi estigui fet per al juny-juliol, «de cara als partits de competició europea de clubs», és a dir, principalment perquè no es torni a repetir allò de fa dos estius amb el Pidasa, però Martí es va encarregar dissabte de fer passes enrera en comentar –per situar-nos, després de la trobada amb la FIRA i la FAR– que «dubto que estigui acabat abans de l'estiu del 2012».

En resum, que la UEFA té pressa perquè Andorra tingui un Estadi Nacional i el Govern no té clar si serà el Camp del Consell o el Comunal i obviament tampoc té una data per començar. Ara que la FAF torna a gaudir dels dos milions del programa hattrick per fer una reforma que depèn de l'Executiu, el procés entra de nou en una espiral de ralentització. Falta en aquest joc de trobades a x bandes que es reuneixin Baqué i Favre per completar el cicle interminable i entretenir a la premsa mentre es decideix on i quan.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT