PUBLICITAT

El rugbi marca el terreny

  • La reunió entre Martí, Baqué ?president de la FIRA-AER- i Vilasetrú ?FAR? acosta postures
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Toni Martí i Jean Claude Baqué a la graderia en el partit d'ahir. Foto: ÀLEX LARA

La reunió entre el cap del Govern, Toni Martí, el president de la FIRA-AER, Jean Claude Baqué, i el president de la FAR, Xavier Vilasetrú, per estudiar el futur Estadi Nacional en el Camp del Consell, va servir, essencialment, perquè el rugbi andorrà marqués el territori, deixés clar quin és el seu terreny, i captés, així mateix, el compromís de respecte del Govern. Tot, per concloure que hi ha bona entesa entre FIRA-AER, FAR i FAF, i l'executiu. De dates per començar les obres, res – «per començar has de tenir el pressupost aprovat», va dir Martí–, i de la resta, només el discurs habitual –«hem de fer coses que siguin positives per a Andorra, però mai exagerades»–, és a dir unes graderies només laterals per a 2.000 persones, i la creació d'una comissió per estudiar la gespa que s'hi posaria. Això sí, també sense data. «De seguida, aquí estem per treballar, si s'ha de fer la setmana que ve, doncs bé, i si no, l'altra. No hi ha dates, però sí urgències», va dir Martí.

Baqué, que va arribar a Andorra cridat per la FAR per fer més forta la reivindicació andorrana de mantenir l'estatus del rugbi al Camp del Consell, va parlar amb circumloquis: «Aposta per l'enteniment entre tots». Amb tot, sí que va dir que troba «interessant» la idea de fer l'Estadi Nacional al camp MICG, però va deixar clara el per què de la seva presència ahir: «Quan vam rebre la sol·licitud de la FAR per tenir el suport en la seva defensa, vam reaccionar molt bé i aquí estem».

Martí va parlar d'una «primera fase» en què es faran «graderies, que es condicionaran perquè són de formigó i no s'adapten a les normals». Després, hi va afegir, «tot i complementar les sortides d'emergència del Poliesportiu, hi ha un sobreample fins el terreny que dóna capacitat per fer unes grades». «Fer els córners podria ser una segona fase, però la situació econòmica d'Andorra és la que és i podem gastar el que podem gastar. Però, «avui», va insistir, «era consolidar la relació amb el rugbi». Els passos seran: «Fer el projecte, després la licitació pública», i més tard fer l'obra «sense que es deixi de jugar a rugbi», va dir Martí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT