Andorra cau per una penalitat en l'últim segon d'un etern descompte

• Suïssa demostra tenir molt nivell, però els Isards lluiten per brindar un premi a la seva afició, que agraeix l'esforç
R. M. S.

Un moemnt del partit d'ahir disputat a un Camp del Consell que va oferir una bona imatge a la graderia. Foto: ÀLEX LARA

Corria el minut 47 de la segona part. Una eternitat de temps afegit per l'àrbitre holandès Thomas Muldoon, però un temps amb una penalitat en contra dels Isards que l'immens Mowat va sumar per a Suïssa. Andorra vencia just abans d'això per 21-19, i va acabar capcot amb el 21-22 amb què els helvètics es consoliden en la primera plaça del grup 2B de la Copa Europea de FIRA-AER. Tristesa i desolació al Camp del Consell, però l'orgull ben alt per haver tingut a la mà el que, estranyament, va volar.

Els Isards van començar donant primer amb dues penalitats d'Abelló en el minut 4 i 13, respectivament. Ja se sabia que no es podien confiar contra Suïssa, i de fet allà que estaven els visitants per donar-li la volta al marcador amb un assaig de Dimitri pel centre i la transformació de Perrod. El 6-7 es va ampliar a 6-14 en el minut 36 –abans, Ambor es va lesionar– amb Lin passant la línia i Perrod complint la feina, però dos minuts més tard de nou Abelló impulsava els andorrans amb una penalitat: 9-19. Semblava que la primera part moriria així, però Muldoon va allargar fins el 44, i just abans en el 43 Ruegsegger va fer un assaig, ara no transformat (9-19).

Amb el problema d'haver de remuntar, Andorra es va posar a fer feina tot intentant trencar una teranyina suïssa ben dura. Els helvètics eren molt forts i, tot algunes errades de marca, aconseguien mantenir a ratlla la lluita de tota la maquinària andorrana. Magallón, Gispeert, Abelló, el debutant Langeard, Fité i companyia allà que anaven a totes, però acabaven frenats.

Va ser a base de penalitats com Andorra va començar la remuntada, tot i que hi havia moments en què l'assaig s'acostava de manera clara, movent l'oval de part a part i buscant el punt febre suís, tot i no trobar-lo. Abelló va sumar en el 48 el 12-19, i la cosa va anar augmentant fins el 15-19 i el 18-19, fins els trepidants minuts finals. En el 40, Abelló va posar Andorra per davant 21-19. La defensa aguantava i el públic generós empenyia, però l'àrbitre no mirava l'hora, i en el 87 Mowat va fer esclatar els plors i la ràbia amb una penalitat per oblidar. Una llàstima.