PUBLICITAT

Els esquiadors espanyols que trien Andorra creixen 7 punts

  • El 71% dels enquestats va concentrar les sortides a la neu entre els mesos de desembre i gener
EL PERIÒDIC
MADRID

Periodic
Dos esquiadors es miren el plànol de les pistes abans de decidir per on continuar. Foto: TONY LARA

els esquiadors espanyols que van triar les estacions andorranes durant la temporada passada van créixer 7 punts respecte a la temporada anterior. D'aquesta manera, segons l'estudi que acaba de fer públic l'Oficina de Turisme de França a Madrid, Atout France, el descens del 10% que va patir la pràctica de l'esquí a les estacions espanyoles entre els mateixos esquiadors d'aquell país va beneficiar Andorra en primer lloc, que va passar d'atreure el 12% dels esquiadors espanyols a atreure'n el 19%, i França seguidament, que va passar de quedar-se amb el 9% d'aquell mercat a quedar-se'n el 14%. L'estudi recull els resultats d'una enquesta que es va fer a 1.521 espanyols, el 77% dels quals havia realitzat una estada a la neu entre el març de 2010 i el mateix mes de 2011.

Pel que fa a les característiques de les estades de neu dels esquiadors espanyols, Atout France subratlla que, en relació amb el període 2010-2011, el 71% dels viatges a la muntanya es van concentrar els mesos de desembre i gener, cosa que implica una forta estacionalització d'aquest tipus de turisme. A més, curiosament, el 51% de les estades escollides per anar a la muntanya no va coincidir amb els dies festius a l'Estat espanyol, davant del 49% que sí que hi va coincidir.

Una altra característica que té en compte l'estudi és la durada de les estades. En aquest sentit, les estades dels esquiadors espanyols són més aviat curtes, de 3 i 4 dies –aquestes estades suposen respectivament el 27 i el 28% del global. En canvi, només un 2% dels esquiadors opten per estades de 10 dies i un altre 2% per estades de més de 10 dies. Aquestes tendències, segons posa de manifest l'estudi, es mantenen igual que la temporada anterior.

pressupost elevat / Atout France conclou que el pressupost dedicat a les estades a la muntanya dels esquiadors espanyols, sigui quina sigui la seva destinació final, «continua sent elevat». D'aquesta manera, el 40% dels esquiadors espanyols enquestats es va gastar més de 500, mentre que el 28% es gasta de mitjana entre 350 i 500 euros. De fet, en tots dos casos es produeix un lleu descens respecte a la temporada anterior, d'un punt en tots dos casos.

A l'hora d'escollir una destinació, prossegueix l'estudi, el 49% dels esquiadors tenen en compte el preu i el 16% considera la proximitat i la facilitat d'accés com un factor important a l'hora d'escollir. És important subratllar que el 34% dels enquestats eren catalans, que tenen les estacions andorranes a prop.

Des d'Atout France,i a partir dels resultats obtinguts, estan convençuts que la tendència dels esquiadors espanyols a anar a esquiar a fora anirà en augment. Així i tot, si fos per les intencions manifestades pels enquestats, semblaria que Andorra com a destinació patirà un retrocés: la temporada 2009-2010, un 16% dels enquestats van dir que triarien el Principat l'any següent, mentre que la temporada 2010-2011 només el 13% van respondre que vindrien la temporada 2011-2012. En qualsevol cas, es pot comprovar que les intencions no es corresponen amb les sortides que es van realitzar efectivament: no van ser un 16% els que van escollir Andorra la temporada passada, sinó un 19%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT