Perfecció defensiva, 'maneta' de gols i quarta victòria consecutiva

• L'Hotels Plaza ressol amb solvència un partit que requereix sacrifici davant un rival de pressió i lluita

Diego Heredia, autor del primer gol, pressiona Miguelín a tres quarts de pista en el partit d'ahir al Poliesportiu. Foto: TONY LARA

La ratxa continua. L'Hotels Plaza va guanyar ahir amb facilitat al Playas Castellón i suma la quarta victòria consecutiva en un duel en el qual es van veure les diferències entre el segon i el tercer per la cua. Una maneta. 5-0 en un partit d'altes revolucions entre dos equips conscients de les seves limitacions que compensen amb lluita i esforç constant. Els dos equips pressionaven a l'home a tota la pista i es feia difícil trenar jugades però sense un futbol sala meravellós va ser un partit vistós, obert, de brega i amb nombroses ocasions de gol.

En aquest darrer aspecte va sortir beneficiat l'Hotels Plaza. El porter va decantar la balança. Aitor, superb sota pals, va desesperar el pivot visitant Beto, un tanc de més de 190 centímetres de múscul que només ell va poder aturar. El sostre del Playas de Castellón va xutar al pal quan ni tan sols s'havia complert el primer minut de joc, en un mà a mà amb Aitor. La resposta de l'Hotels Plaza va arribar al minut 3, amb una pilota robada a l'àrea contrària que va acabar en falta a Nacho que el madrileny va xutar a la barrera. Carlinhos ho va provar poc després amb un control de pit escorat a l'esquerra i volejant a la primera, però Iñaki va refusar amb dificultats.

El Playas tenia problemes per fer mal i Beto va haver de tirar del seu repertori d'esquenes a porteria. Al minut 5 es va plantar de nou davant d'Aitor, però l'internacional tricolor li va endevinar les intencions. Poc més podia fer l'equip de la Plana davant un Andorra més intel·ligent, que va seguir insistint amb Emil al minut 8 amb un xut creuat que va anar fora per poc i al 10 amb un altre de Carlinhos que aquesta vegada sí, Heredia va enviar a la xarxa en el rebuig.

Fran Torres va demanar més intensitat i profunditat de joc als seus amb l'1-0 i durant tres minuts es va viure una pluja d'ocasions a les dues àrees. Heredia va estar a punt de fer el segon gol per als de De la Rosa amb un bon gest d'esquenes i un xut a la mitja volta que va salvar Iñaki. Beto va topar contra Aitor amb Aitor després de fer dos regats com si res, Ricciotti va xutar massa centrat amb tot el pal llarg per a ell, Carlinhos va xutar a la creueta després de tirar una paret amb Nacho i Beto va fer lluir Aitor en dues accons similars amb xuts de mitja distància...

Al quart d'hora les cames ja pesarien massa perquè els dos equips van baixar el ritme. Menys pressió i menys ocasions. Es notava.

Però Fran Torres no volia marxar al descans en desavantatge i a tres minuts per al final va fer sortir Manolín com a porter jugador i va ordenar als seus forçar més la màquina. L'Hotels Plaza es va multiplicar en defensa amb heroïcitat per combatre la inferioritat numèrica i el que són les coses, Ricciotti va aprofitar un malentès en els marcatges en el darrer instant, va entrar cap al mig i va fer diana a 1,9 segons perquè sonés la botzina de la mitja part.

L'ESTOCADA FINAL / El Playas de Castellón va reiniciar el joc amb certa apatia. Com si no tingués pressa per remuntar. Estrany després de veure com pressionava en la primera part, perquè en un atac tricolor, Cabinho tenia la pilota per l'esquerra, ningú va anar a per ell i amb el punxot va xutar fort al cos d'Iñaki, que amb mans de mantega va ajudar a fer pujar el 3-0. Va ser l'estocada final o almenys l'entrenador visitant ho va veure així, perquè encara quedaven 17 minuts i de nou va ordenar Miguelín jugar de porter jugador. Aquesta vegada, però, a la desesperada, assumint mil i un riscos en atac que li van sortir molt cars.

L'Hotels Plaza no va patir gaire defensant en inferioritat. Beto estava desquiciat després de fallar tantes i tantes ocasions en el primer temps i el Playas de Castellón no tenia cap altre jugador que pogués desequilibrar. A més quan tenia el cinc de Peñarroya tancat en la seva àrea acabava cometent alguna errada en les passades que, com al minut 32 o al 36 amb Carlinhos i Emil de protagonistes, respectivament, van acabar en gol d'àrea a àrea.

Només van ser dos més que van fer pujar el 5-0 tot i que també des de la llarga distància van poder marcar Soty –al pal–, Nacho –llepant la fusta– i Emil –per sobre del travesser. Els tres punts, que és el que importa, es queden a casa.