PUBLICITAT

Carchat fa podi a Madrid i és el nou campió de la Suzuki Swift

  • Un xoc en la segona etapa amb un porc senglar a punt està de fer-li perdre el títol
EL PERIÒDIC
MADRID

Periodic
Carchat, en una de les etapes nocturnes de la jornada de divendres al circuit del Jarama. Foto: FOTOESPORT

S'acaben els adjectius per a un Joan Carchat que en la seva primera experiència en el campionat d'Espanya de ral·lis sobre asfalt ha aconseguit proclamar-se campió de la Copa Suzuki Swift. Un tercer lloc a Madrid va ser suficient per al jove pilot de l'Automòbil Club d'Andorra per conservar la primera posició virtual que tenia amb la puntuació bruta abans de la darrera prova. Aquest podi permet a l'andorrà descartar els quatre punts –el seu pitjor resultat– sumats al Príncep d'Astúries i superar un Pablo Pazó que en aquesta darrera cita va lluitar fins el final però no va tenir prou amb ser segon.

El que sí va estar a punt d'amargar el cap de setmana va ser un porc senglar que en l'enllaç fins a l'assistència final de la primera jornada, la nocturna de divendres, es va creuar pel camí del pilot d'Ordino i va provocar una col·lisió amb conseqüències preocupants per al cotxe. Tot això va succeir mentre Carchat anava segon, a un bon ritme de competició i a quatre segons del primer, un Víctor Pérez que no lluitava pel títol.

L'equip de mecànics va treballar ràpid i bé però les conseqüències de la col·lisió eren una incògnita. «Quan he iniciat la segona etapa vigilava els costats de la carretera de manera obsessiva», va recordar l'andorrà. Per sort ni això es va repetir ni el cotxe va fallar, tot i que va necessitar una segona revisió. Tercer lloc a Madrid i títol en l'última carrera de la temporada: «El ral·li se m'ha fet etern. Per sort tot ha acabat com desitjàvem i hem aconseguit el gran títol de la temporada.

De la seva banda Joan Vinyes, campió en 2RM, va arrodonir l'any amb un triomf en una última jornada sense trascendència per a ell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT