PUBLICITAT

Llibre blanc per reinventar i impulsar la construcció

  • Cinca anuncia l'elaboració del full de ruta del sector, que estarà enllestit el març vinent
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Sílvia Cunill, de Crèdit Andorrà; el ministre Cinca; i Josep Cairó de la Taula de Gremis de la Construcció; ahir. Foto: ANA / N. M.

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va anunciar ahir que a partir del mes de gener es començarà a treballar juntament amb els comuns i el sector de la construcció. El ministre va explicar que es volen estudiar els canvis legislatius que es podrien fer per ajudar al sector, i per això proposa crear un Llibre Blanc de la Construcció que podria tenir enllestides les conclusions al mes de març. Cinca va fer aquestes declaracions davant els principals implicats, en el marc de la Jornada sobre rehabilitació i eficiència energètica a Andorra, impulsada per Crèdit Andorrà.

L'edifici Crèdit Centre va acollir ahir la Jornada, que va ser inaugurada per Cinca, qui va parlar dels objectius del Govern per al sector de la construcció. El ministre va exposar que en el marc del Fòrum Energia i Futur s'ha de finalitzar el Llibre Blanc de l'Energia, però que a més, se'n vol fer un altre per a la construcció. La voluntat és que a partir del gener es comencin a fer reunions entre els implicats del sector, els comuns i el Govern, per buscar quins són els canvis legislatius que es poden fer per impulsar el sector.

Tot i així, Cinca va assegurar que aquests canvis no poden passar per «forçar a la gent a fer inversions», perquè afirma que tampoc és el moment perquè la gent no en pot fer. L'objectiu és tenir les conclusions enllestides al març. Aquesta és la línia de treball que es vol seguir des del Govern. Cinca va apuntar que «hem de pensar a mig i llarg termini» i en un canvi cultural del sector, perquè les ajudes puntuals són favorables però no poden rellançar el sector per si soles.

En aquest sentit, va voler reconèixer la bona iniciativa dels Crèdit Ecoeficiència, una línia de préstecs amb condicions avantatjoses per a projectes en edificis. Cinca considera que un dels motius pels que les ajudes a la rehabilitació d'habitatges ofertes pel Govern no tenen èxit és la manca de finançament. De fet, va indicar que gairebé el 50% de les que no es resolen és per aquest motiu. Per això va felicitar l'entitat per implicar-se en la qüestió.

Cinca, a més, va recordar que l'eficiència energètica en els edificis és el futur del sector de la construcció, però va voler apuntar que ho ha de ser per convenciment. Opina que no es pot prendre només com una mesura per mantenir el sector durant la crisi, sinó que si el sector es recupera haurà de mantenir els criteris d'eficiència energètica.

Les jornades van continuar al matí amb les exposicions de l'enginyer de camins, Josep Maria Comes, sobre Inspecció Tècnica d'Edificis, i de l'arquitecte Alfons Valdés, amb la conferència Projectes de rehabilitació. També hi van intervindre el doctor enginyer industrial Jordi Llovera, amb Exemples de rehabilitació amb eficiència energètica, l'enginyer tècnic industrial, Pere Mercé, amb Controls de qualitat i certificacions, i el director general de FEDA, amb Millores energètiques a l'edificació, informa l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT