PUBLICITAT

Objectiu: Atreure empreses de salut i de motociclisme

  • El Comú vol generar un «ecosistema» comercial i de negocis a Encamp
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Els consultors de l'empresa ANAS i Alís, ahir durant la presentació Foto: ANA / N.M.

l' empresa ANAS (Alvinyà, Navarro i Associats) va presentar ahir l'estudi que ha realitzat per detectar la situació actual de la parròquia d'Encamp, els seus punts forts i debilitats, i els sectors claus a desenvolupar. Aquest estudi va ser encarregat pel Comú de la parròquia, que vol promocionar el nucli d'Encamp com a centre de negocis. L'estudi determina que la parròquia pot ser especialment atractiva per a sectors com el motociclisme, la salut i l'externalització de serveis, i per això, el projecte se centrarà en aportar les facilitats necessàries per crear «un ecosistema» per a elles, segons va manifestar el vicepresident de l'empresa ANAS, Jordi Alvinyà. En aquests sectors ja hi ha sis empreses interessades en instal·lar-se a la parròquia, les quals ja han iniciat els tràmits per fer-ho.

El Niu d'empreses d'Encamp es va inaugurar el mes de juny del 2010 amb la voluntat de promoure l'ús de despatxos habilitats per desenvolupar activitats amb empreses de nova creació. El Comú, però, ha volgut anar més enllà, i vol convertir el nucli de la parròquia en un centre de negocis. PEr aconseguir-ho, Alvinyà va assegurar que és imprescindible detectar un nombre reduït de sectors i focalitzar tota l'atenció en aquests perquè disposin de totes les facilitats necessàries i així puguin crear un ecosistema al seu voltant que atregui noves emprese. Així, el que es pretén és que a més de disposar de més empreses, que generaran nous llocs de treball, s'aconsegueixi també donar més vida a la parròquia activant els restaurants i comerços de la zona, i per tant creant també llocs de treball de manera indirecta. Segons els càlculs dels consultors cada empresa podria generar entre 10 i 25 llocs de treball.

Dels tres sectors que cal explotar, el motociclisme ja hi té arrels pel Museu de l'Automòbil i el circuit de gel, i així la voluntat és agafar el que ja hi ha i potenciar-ho encara més per atraure empresaris d'aquest sector. De fet, alguna de les empreses que ja s'ha interessat per instal·lar-se a Encamp seria d'aquest sector, va informar l'ANA.

Pel que fa a la salut, el fet que Encamp es trobi envoltat de natura podria ser un atractiu per a empreses relacionades amb aquest aspecte. A més, el sector de les empreses que ofereixen serveis externs està en creixement, segons l'estudi d'ANAS, i un factor que es considera important és que qui els ofereixi estigui relativament a prop, per això es podrien oferir des d'Encamp cap a la resta d'Europa. Aquest també és un camp pel que ja s'han interessat algunes empreses que es volen instal·lar a la parròquia.

L'ecosistema comercial, la clau / L'estudi d'ANAS insisteix especialment en la importància que es generi un ecosistema al voltant de les empreses que es puguin instal·lar a la parròquia, perquè no es tracti únicament de noves obertures de negocis aïllades. De fet el cònsol, Miquel Alís, present a la presentació de l'estudi, va apuntar que el Comú «no vol que es creïn sis noves empreses aquest any i sis més l'any vinent, sinó que es generi una dinàmica».

Per crear aquest «ecosistema», una de les necessitats que apunta l'estudi és oferir formació, tant per als joves que cerquen feina i que podrien inserir-se en aquestes empreses, com per als professionals, que un cop en formin part, necessitin continuar formant-se i ampliant els seus coneixements. El consultor i soci d'ANAS, Eduard Navarro, va explicar que això seria positiu per generar professionals, tant per treballar al país com per anar a fora.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT