PUBLICITAT

1'4 milions menys de despesa sense cap inversió prevista

  • La coorporació ordinenca deixa per al proper equip la presa de decisions
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Un moment de la sessió de Consell de Comú d'Ordino. Foto: ANA / N.M.

El consell de comú d'Ordino va aprovat ahir el projecte de pressupost per a l'any que ve, que segons va explicar la consellera de Finances, Meritxell Martí, respon a la línia que han seguit durant tot el mandat de «contenció i optimització de la despesa».

Així, es preveu una despesa de 8,4 milions d'euros, que suposa 1,4 milions menys que al pressupost d'aquest any, tot i que cal indicar que el pressupost no contempla la partida d'inversions, ja que aquesta decisió s'ha volgut deixar per a la corporació que entri després de les eleccions comunals. Pel que fa a la partida d'ingressos també es redueix, però en aquest cas passa de 9,8 milions d'euros a 9,4.

Superàvit / En el pressupost que Martí va presentar ahir per al 2012, es preveu un superàvit de 991.467,24 euros. Aquesta xifra, que resulta de la diferència entre els ingressos i les despeses previstes, segueix amb la dinàmica dels darrers anys, ja que tots s'han tancat amb superàvit, però també ve donada pel fet que en el projecte no es contemplin les inversions. Martí va indicar que «nosaltres quan vam entrar vam trobar que no s'havien previst les inversions i ens va semblar molt bé, per això hem volgut fer-ho igual», ja que consideren que els futurs cònsols i consellers hauran de ser els que facin la modificació pertinent per invertir en el que creguin necessari.

Pel que fa als ingressos i les despeses, ambues partides s'han previst a la baixa. Les despeses se situen en 8,4 milions d'euros, que suposen un 1,4 milions d'euros menys que l'any passat, amb una rebaixa del 14,35%. D'aquesta xifra, un milió fa referència a les inversions que enguany no s'han previst. També disminueixen, però, les despeses d'actius i passius financers, en un 13,48%, i les de funcionament en un 2,14%.

REDUCCIÓ EN PERSONAL / Dins les despeses de funcionament, una de les partides que baixa és la de personal, ja que segons va explicar Martí, es fa un control de les hores extres, per no haver-ne de pagar, i a més, s'ha rebaixat la despesa gràcies al tancament del bar del Centre Esportiu d'Ordino, ja que s'ha prescindit d'aquests treballadors, informa l'ANA.

La partida d'ingressos també es redueix en relació al pressupost anterior, passant de 9,8 milions a 9,4, el que significa una rebaixa del 4,26%. Això respon al fet que «preferim ser prudents i així sempre hem acabat els exercicis amb superàvit» segons es va especificar ahir en la sessió.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT