PUBLICITAT

Canillo espera tancar l'any amb els comptes «equilibrats»

  • El Comú ha rebut set milions d'euros en ingressos i està pendent de cinc més
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Dolors Cabot en el consell de comú de Canillo, ahir Foto: ANA / M. T.

El consell de comú de Canillo va fer ahir el balanç del pressupost executat a 30 de setembre amb unes despeses totals previstes de 12 milions d'euros dels quals ja se n'han autoritzat gairebé nou, i se n'han liquidat 5,5 milions. Per tant, en queden una mica més de tres per acabar «en línia», segons va explicar la cònsol major de la parròquia, Dolors Cabot.

D'altra banda, pel que fa als ingressos, el Comú hauria rebut poc més de set milions i en tenen cinc pendents. «Creiem que almenys 11 millons els ingressarem i sinó els tres que queden disponibles no es gastaran tots», va reiterar Cabot. Així, la consol major va dir que confia en tancar l'exercici amb «un pressupost equilibrat».

La cònsol major va explicar que el Comú intenta que no hi hagi cap desequilibri entre departaments i que a 30 de setembre quedava per ingressar l'última transferència del Govern, dos ITP i uns cànons i ingressos d'Ensisa. Amb tot, esperen arribar als 12 milions d'ingressos per contrarestar les despeses, segons va informar l'ANA.

Modificació de preus públics / Un altre punt que es va tractar en el consell de comú és la proposta de modificació de l'ordinació de preus públics, on s'inclouen els camins d'Andorra, la segona edició del llibre Les nostres arrels, l'abonament per als Museus de la Moto o la tarifa d'esquí per als aparcaments comunals i les zones blaves. Aquest últim, consisteix en una tarifa de tres euros per poder deixar el cotxe de vuit del matí a vuit del vespre mentre es gaudeix de la jornada d'esquí i després per poder quedar-se a comprar o aprofitar l'oferta de lleure de la parròquia. «Es tracta d'una aposta del Comú perquè la gent no hagi de córrer a posar el tiquet i generar negoci», va indicar la cònsol major. Les zones incloses són el poble de Canillo, Soldeu i Incles. La tarifa, que rebaixa en un 50% el que costaria l'estacionament durant les dotze hores sense la modalitat d'esquí, entrarà en funcionament a l'inici de la temporada.

El consell també va tractar sobre les reformes realitzades al Palau de Gel i que han causat el tancament de les instal·lacions durant dos mesos, amb la conseqüent davallada d'ingressos. Per aquest motiu, es va aprovar la renovació i l'ampliació de la pòlissa de crèdit. Sobre aquestes obres, Cabot es va mostrar molt satisfeta i va indicar que «ja s'han fet moltes inscripcions més».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT