PUBLICITAT

La unificació de l'Europeu A i B endurirà els rivals tricolor al C

  • La FIBA aprova un canvi que obligarà països modestos a baixar el seu nivell
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La selecció, en un partit de preparació de l'Europeu C, al Joan Alay. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Durant la disputa de l'Europeu C a Malta hi ha hagut reunions entre les federacions dels països participants en les quals ha quedat determinada la nova normativa que aplicarà la FIBA-Europa per al pròxim 2011. Aquesta és clara: els Europeus A i B s'unificaran en un únic grup. Això implicarà que moltes seleccions modestes renunciïn a competir amb els equips capdavanters, cosa que provocarà un èxode al següent graó, el que és ara l'Europeu C --canviarà la seva denominació--, on hi ha Andorra. Així, les diferències de nivell seran superiors entre combinats com el tricolor i els que arribin de nouvinguts de dalt.

Els països que formen el gruix de les grans potències europees --Espanya, França, Itàlia, Alemanya, Lituània o Grècia-- continuarà en la seva lluita particular amb l'afegit que hauran de competir també amb seleccions manifestament inferiors. Però la realitat és que aquests combinats inferiors a la pista tindran l'opció de renunciar a la plaça a la màxima categoria, i el que s'espera és que facin ús d'aquesta opció pel fet de poder competir amb marges de triomfs més superiors, tot i que a una escala inferior amb seleccions com ara Malta, Andorra, Gal.les, Moldàvia, Escòcia, San Marino i companyia. Perquè quedi més clar, cal afirmar que combinats com per exemple Dinamarca, que en l'actual format de l'Europeu C és significativament superior a tota la resta en l'actual campionat que es disputa a Malta aquests dies, per contra preferirà mantenir-se en una categoria com l'actual abans de passar a un nivell dos passos per sobre del seu, on gairebé mai tindria cap opció de créixer com a equip contra seleccions de primera línia.

La normativa, aprovada per la FIBA-Europa i analitzada durant aquesta setmana pels països que disputen l'Europeu C a Malta, entrarà en vigor la pròxima temporada, la qual cosa farà que Andorra hagi de millorar molt per estar al nivell dels nouvinguts de categories superiors. Amb el canvi generacional que hi ha a la selecció tricolor, hi ha molta feina per davant per poder parlar de tu a tu als que vinguin. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT