PUBLICITAT

Amb pólvora o sense ella

  • El River rep l'Aguas de Sousas Ourense, que aspira també a ser a LEB Or, esperant que canviï la ratxa
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Flis intenta la penetració cobert per Cage, durant un entrenament d'aquesta setmana al Poliesportiu Foto: ÀLEX LARA

Que el River tingui la pólvora mullada –un 27% d'encert des de la línia exterior– és dolent i al club en són conscients. Però el rival d'avui (Aguas de Sousas Ourense, el COB, a les 21.00 al Poliesportiu), que aspira com l'entitat andorrana a ser a LEB Or, no està molt més enllà, perquè si el River és el pitjor equip des dels 6,75, els gallecs en són el tercer per la cua: 29%. Quan tot semblaria que el duel d'aquesta nit n'és un de necessitats, ben bé no és cert, perquè tots dos –els espanyols quarts i els del Principat cinquens a la lliga– aspiren a tot a la categoria. Això és, a abandonar-la per la part de dalt.

I parla Peñarroya, que de crític amb els seus n'és, tot valorant la feina pròpia: «Aconseguim bones situacions de llançament però no ens podem quedar només amb això. No és qüestió d'esperar a què ja ficarem la pilota, les coses no surten perquè sí. El que no hem de fer és pressionar-nos». Ho culmina amb un «és un fet poc habitual» aquest desencert. La pregunta és si els jugadors pateixen, d'ansietat: «Són professionals i gent molt implicada, se senten responsables quan no encerten i a més si l'equip no guanya. Tots tenen una responsabilitat envers el grup. Això s'ha de canalitzar bé perquè no produeixi ansietat». El pivot Isma Torres, que no té res a veure amb el tir exterior però que està per barallar-se amb tothom sota cistella –«he de millorar el rebot», va dir d'autocrítica–, pensa que tot canviarà: «No són males decisions de tir, tard o d'hora entraran». Així que, paciència.

EL COB VINDRÀ A MATAR / L'Aguas de Sousa sap que el River és un rival directe, i la seva presència al Principat avui és per desfer-se d'un club incòmode. Peñarroya, amb tot, sap que la situació andorrana és la mateixa: quan més lluny siguin ells, millor. «No sé si l'Ourense és semblant a nosaltres, és un equip que està fet per pujar, amb poder físic, dos bases agressius i verticals i amb una important capacitat de pressionar els bases rivals; en l'exterior estan igual que nosaltres però també amb tiradors com Topper, Ruiz i Movilla, que et poden trencar un partit; i un joc interior amb quatre jugadors equilibrats», assegura Peñarroya, que tanca el discurs amb claredat: «Si hi ha un rival important és aquest, és el rival de ‘campanillas' de la categoria perquè només tenen l'objectiu de pujar». Així que, s'espera un xoc de trens: amb pólvora o sense ella.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT