PUBLICITAT

Ordino preveu un estalvi d'1,4 milions d'euros per al 2012

  • El pressupost recull una despesa de 8,4 milions però no contempla la partida d'inversions
  • La partida d'ingressos també es redueix de 9,8 milions d'euros fins al 9,4.
24112011-comuordino
Un moment de la sessió de Consell de Comú d'Ordino. Foto: ANA / N. M.
La consellera de Finances, Meritxell Martí, ha presentat un pressupost per al 2012 que preveu un superàvit de 991.467,24 euros. Aquesta xifra, que resulta de la diferència entre els ingressos i les despeses previstes, segueix amb la dinàmica dels darrers anys, ja que tots s'han tancat amb superàvit, però també ve donada pel fet que en el projecte no es contemplin les inversions. Martí ha indicat que "nosaltres quan vam entrar vam trobar que no s'havien previst les inversions i ens va semblar molt bé, per això hem volgut fer-ho igual", ja que consideren que els futurs cònsols i consellers hauran de ser els que facin la modificació pertinent per invertir en el que creguin necessari.

Pel que fa als ingressos i les despeses, ambues partides s'han previst a la baixa. Les despeses se situen en 8,4 milions d'euros, que suposen un 1,4 milions d'euros menys que l'any passat, amb una rebaixa del 14,35%. D'aquesta xifra, un milió fa referència a les inversions que enguany no s'han previst. També disminueixen, però, les despeses d'actius i passius financers, en un 13,48%, i les de funcionament en un 2,14%. Dins les despeses de funcionament, una de les partides que baixa és la de personal, ja que segons ha explicat Martí, es fa un control de les hores extres, per no haver-ne de pagar, i a més, s'ha rebaixat la despesa gràcies al tancament del bar del Centre Esportiu d'Ordino, ja que s'ha prescindit d'aquests treballadors.

La partida d'ingressos també es redueix en relació al pressupost anterior, passant de 9,8 milions a 9,4, el que significa una rebaixa del 4,26%. Això respon al fet que "preferim ser prudents i així sempre hem acabat els exercicis amb superàvit", i també a la previsió de la rebaixa de les transferències de Govern degut a les anteriors transferències que es van fer a l'alça.

En la sessió de Consell de Comú d'aquest dijous també s'ha aprovat el conveni de col·laboració amb el Govern per a la cessió del local on s'haurà d'ubicar el futur Centre d'Atenció Primària, tot i que tal com ha apuntat el cònsol, aquest queda subjecte a l'aprovació del pressupost. El Consell també ha aprovat l'Ordinació d'organització dels comuns que han anat aprovant recentment la resta de corporacions. Tot i que no s'ha afegit al text, el conseller de l'oposició Gilbert Blasi ha volgut fer constar que no està d'acord amb el fet que es puguin celebrar sessions de Consell de Comú a porta tancada "perquè segons la majoria que hi hagi podrà fer el que vulgui sense que se n'assabentin els ciutadans". El cònsol major de la parròquia, Ventura Espot, ha donat la raó al conseller i li ha assegurat que si ell torna a ser cònsol "no en faré cap a porta tancada", però no s'ha fet el canvi en l'ordinació perquè aquesta ja havia estat aprovada per altres comuns.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT