PUBLICITAT

El Consell General tira endavant la proposició sobre l'IVA

  • DA lamenta que el text no inclogui els acords abastats en l'anterior comissió
  • El socialdemòcrata Jaume Bartumeu destaca la neutralitat i transparència de l'impost
24112011-consellgeneral
Imatge panoràmica del Consell General. Foto: TONY LARA
Tal com ja va anunciar el grup parlamentari demòcrata i després d'exposar el criteri favorable del Govern, el Consell General ha pres en consideració aquest dijous la proposició de llei de l'IVA presentada pel grup parlamentari socialdemòcrata. D'aquesta manera, aquest text servirà de base per a configurar el nou impost sobre el valor afegit, i a tal efecte s'ha obert un període de quinze dies perquè els grups presentin les pertinents esmenes. Malgrat tot, el conseller demòcrata, Martí Salvans, ha lamentat que durant l'anterior legislatura ja es comencés a treballar el text i que s'haguessin arribat a acords per acceptar bona part de les esmenes presentades pel grup parlamentari reformista i que en canvi, la proposició de llei no inclogui tots aquests acords. De la seva banda, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, ha assegurat que sí que inclou la majoria de les esmenes i ha aprofitat per mostrar-se sorprès del fet que "hàgim hagut de presentar nosaltres el text".

D'altra banda, Jaume Bartumeu també ha destacat la neutralitat i transparència de l'impost, i que permetrà un sistema impositiu indirecte més homogeni i homologat amb el model fiscal europeu. Alhora, ha lamentat que les esmenes que farà DA seran "més d'abast polític que tècnic", destacant que pel que fa als serveis bancaris, segons el criteri del Govern, "sembla que no es vulgui mantenir la recaptació que es percep actualment del sector bancari".

Durant la seva intervenció, el conseller general demòcrata, Martí Salvans, ha destacat que el text es basa en el el model harmonitzat que hi ha majoritàriament a Europa, i ha fet un repàs als aspectes que seran objecte d'esmenes per part del seu grup, per canviar el sistema de liquidació, evitar duplicitats en l'ITP, o reflexionar sobre la ideoneïtat del sistema de règim de franquícia. Respecte a la crítica feta per Bartumeu sobre el tipus augmentat per a serveis bancaris, Salvans ha defugit parlar de la qüestió perquè el contingut del text ja serà objecte de debat més endavant.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT