PUBLICITAT

Encamp vol atraure empreses de motociclisme, salut i externalització de serveis

  • Segons l'estudi d'ANAS encarregat pel Comú, la parròquia pot ser atractiva en tots tres sectors
  • Es vol aconseguir un centre de negocis que ajudi a crear llocs de treball directes i indirectes
24112011-encamp
Els consultors de l'empresa ANAS i els cònsols major i menor d'Encamp, Miquel Alís i Gabriel Dallerès. Foto: ANA / N. M.
L'empresa ANAS (Alvinyà, Navarro i Associats) ha presentat aquest dijous al migdia l'estudi que ha realitzat per detectar la situació actual de la parròquia d'Encamp, els seus punts forts i debilitats, i els sectors claus a desenvolupar. Aquest estudi va ser encarregat pel Comú de la parròquia, que vol promocionar el nucli d'Encamp com a centre de negocis. L'estudi determina que la parròquia pot ser especialment atractiva per a sectors com el motociclisme, la salut i l'externalització de serveis, i per això, el projecte se centrarà en aportar les facilitats necessàries per crear un 'ecosistema' per a elles. En aquests sectors ja hi ha sis empreses interessades en instal·lar-se a la parròquia, i que ja han iniciat els tràmits per fer-ho.

El Niu d'empreses d'Encamp es va inaugurar el mes de juny del 2010 amb la voluntat de promoure l'ús de despatxos habilitats per desenvolupar activitats amb empreses de nova creació. El Comú, però, ha volgut anar més enllà, i vol convertir el nucli de la parròquia en un centre de negocis. Per això va encarregar un estudi a l'empresa ANAS, per analitzar les debilitats i atractius de la parròquia i els sectors que poden estar més interessats en instal·lar-s'hi.

El vicepresident d'ANAS, Jordi Alvinyà, explica que és imprescindible detectar un nombre reduït de sectors i focalitzar tota l'atenció en aquests perquè disposin de totes les facilitats necessàries i així puguin crear un ecosistema al seu voltant que atregui noves empreses i generi aquest 'centre de negocis' que es vol aconseguir. Així, el que es pretén és que a més de disposar de més empreses, que generaran nous llocs de treball, s'aconsegueixi també donar més vida a la parròquia activant els restaurants i comerços de la zona, i per tant creant també llocs de treball de manera indirecta. Segons els càlculs dels consultors cada empresa podria generar entre 10 i 25 llocs de treball.

Els sectors que ha assenyalat Alvinyà, per als que podria ser atractiva la parròquia d'Encamp, són el motociclisme, la salut i les empreses que ofereixen serveis externs. El consultor apunta que el motociclisme a la parròquia ja hi té arrels pel Museu de l'Automòbil i el circuit de gel, i així la voluntat és agafar el que ja hi ha i potenciar-ho encara més per atraure empresaris d'aquest sector. De fet, segons han informat, alguna de les empreses que ja s'ha interessat per instal·lar-se a Encamp seria d'aquest sector.



Per això el consultor insisteix també en la necessitat de generar la marca d'Encamp, i que aquesta es lligui a Andorra, que més coneguda. Això, però, assegura Alvinyà que ja s'està fent.

Una altra de les propostes del projecte, més a llarg termini, és que un cop s'hagi aconseguit formar aquest 'centre de negocis', es puguin organitzar també fires i congressos a la parròquia. Aquestes, però, haurien de ser sectorials i enfocats a aquests àmbits que s'han detectat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT