PUBLICITAT

El consum d'energia es manté estable amb una tendència interanual del -2,5%

  • Del consum energètic del mes d'octubre destaca l'augment del fuel domèstic
  • En la tendència interanual destaca l'increment del consum en el segment administracions
24112011-ple
Sortidors de benzina. Foto: ANA / D. R.
El consum total d'energia al mes d'octubre es va situar en 22.565 TEP (Tones Equivalents de Petroli), una xifra que representa una tendència mensual estable, i un retrocés pel que fa a la tendència interanual (-2,5%). Així ho ha fet públic aquest dijous el Departament d'Estadística que ha explicat que pel que fa a l'energia elèctrica, el consum ha estat de 39.815 MW/h (Megawatts per hora), mantenint-se estable la tendència mensual i registrant un retrocés interanual del -2,4%.

Del consum energètic del mes d'octubre destaca l'augment del fuel domèstic, amb un 2,4% més en la tendència mensual. De la resta de principals fonts de consum, només el gasoil de locomoció manté una tendència interanual creixent, registrant un 4% durant el mes d'octubre. Per contra, el consum d'electricitat i de gasolina manté una tendència a la baixa, registrant durant l’octubre retrocessos del -2,3% i el -3,4% respectivament.

En la tendència mensual la majoria de segments mantenen nivells estables, llevat de les estacions d'esquí, que augmenten un 4,7%. La construcció i annexes registra una davallada del -1,8%.

En la tendència interanual destaca l'increment del consum en el segment administracions (4,8%), i s'observen increments de consum en l'enllumenat públic (1,8%) i en distribució (1%). En canvi, les estacions d'esquí registren una davallada interanual del -20%, i els usos domèstics (-4,8%), els serveis financers (-3,8%) i l'hoteleria i la restauració (-2,2%) també disminueixen.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT