PUBLICITAT

Sis mesos més per sol·licitar ajuts per a instal·lacions energètiques sostenibles

  • Atorgats poc més de 37.000 euros per a set projectes
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

El Govern ha decidit ampliar per un període de sis mesos el termini per sol·licitar ajuts per a instal·lacions energètiques sostenibles. El decret, que deriva de les mesures de reactivació econòmica, caducava al setembre, i només set projectes han sol·licitat la subvenció pel 10% del cost de la instal·lació. Tots ells han obtingut l'ajut i en queden dos pendents d'avaluació.

L'Executiu havia dotat el programa de subvencions amb una partida de 200.000 euros, segons va recordar el ministre portaveu, Jordi Cinca, i de moment se n'han atorgat poc més de 37.000. Va ser ahir mateix quan el Consell de Ministres va acordar sis ajuts, per un valor total de 36.721 euros, i el pressupost d'aquests projectes és per un import d'1,1 milions d'euros. Les subvencions són d'un màxim de 10.000 euros. Dels sis projectes analitzats ahir, dos són d'instal·lacions d'aprofitament de biomassa, dos altres d'instal·lacions tèrmiques solars, un que combina els dos sistemes anteriors, i un de geotèrmia.

Cinca va valorar que el decret ha suposat una «injecció a l'economia amb una inversió destacable», i va destacar la voluntat del Govern de seguir ajudant a la «reconversió cap a instal·lacions energètiques més sostenibles».

Vista la dotació inicial i el total atorgat, «és convenient prorrogar el decret», va manifestar el portaveu. Cinca va reconèixer que «no hi ha l'embranzida que ens agradaria», i va explicar que es faran nous esforços per comunicar la possibilitat de rebre subvencions per a la instal·lació d'energies renovables, perquè seria «imperdonable» que no s'hagin aprofitat aquests recursos per desconeixement. El portaveu va apuntar que aquesta és una mesura «transitòria» mentre no es treuen conclusions del Fòrum Nacional de l'Energia, que ha de derivar en l'aprovació del Llibre blanc de l'energia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT