PUBLICITAT

Sant Julià tanca el tercer trimestre amb un superàvit d'1,8 milions d'euros

  • L'endeutament comunal balla en les xifres de 17,4 milions segons la majoria i 24 , segons l'oposició
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
El conseller de Finances, Joan Antoni León, ahir al Consell del Comú. Foto: ANA

el Consell de Comú de Sant Julià de Lòria va aprovar ahir l'execució pressupostària del tercer trimestre, amb un superàvit d'1,8 milions d'euros, segons va informar l'ANA. Segons va explicar el conseller de Finances, Joan Antoni León, aquesta xifra és positiva i es mantindrà similar en acabar l'any. El conseller de l'oposició, Patrick Frases, per la seva banda,va criticar com s'han realitzat els pressupostos dels quatre anys de mandat, ja que assegura que s'han inflat els ingressos per poder disposar de més marge de maniobra. També va opinar que el nivell d'endeutament, que León situa en 17,4 milions, realment és de més de 24 milions, a causa d'algunes despeses que assegura que no s'han tingut en compte. León, però, va apuntat que el nivell d'endeutament del Comú és del 70%, xifra que dóna un gran marge, i que és «el més sanejat de totes les parròquies».

El tercer trimestre del 2011, el Comú de Sant Julià de Lòria va registrar uns ingressos d'11.680.186 euros i unes despeses de 9.803.321 euros. Per tant, va tancar el període amb un superàvit d'1.876.865 euros. El conseller de Finances va presentar aquestes xifres, per les quals considera que des del Comú «ens hem de felicitar». Assenyala que aquest superàvit s'ha aconseguit gràcies a que des del Govern Comunal «vam preveure uns ingressos en una situació de crisi, molt pessimistes» i també a que s'ha fet un «gran esforç de contenció».

A banda del superàvit aconseguit, el conseller preveu que es pugui mantenir la xifra de cara al tancament de l'exercici. A més, apunta que això s'ha aconseguit sense apujar la pressió fiscal i donant tots els serveis.

Frases, però, no va coincidiren aquesta valoració positiva, i va apuntar que en els darrers anys, els pressupostos s'han fet «inflant els ingressos» per així poder disposar de més marge de maniobra.

Frases també va criticar el nivell d'endeutament del Comú, que ell assegura que és de prop de 24 milions d'euros. Mentre que el conseller de Finances presenta els comptes amb un endeutament de 17,4 milions, Frases indica que a aquesta xifra cal sumar-hi 4,7 milions que s'han destinat a l'ampliació de capital de Naturlàndia, 1,1 milions que es deuen al Govern per les transferències, i gairebé un altre milió en concepte d'inversions que segons ell no ho són, ja que ‘es tracta del judici amb Amics de la Rabassa, o d'altres despeses.

El conseller de Finances, però, va apuntar que les xifres «són molt clares», i que hi ha un endeutament de 17,4 milions d'euros, que s'ha reduït i que suposa un 69% del sostre d'endeutament que permet la Llei de Finances. A més, recorda que el Comúde Sant Julià és «el més sanejat del país».

D'altra banda Frases va criticar ahir que en els darrers vuit anys no s'hagin fet inversions, i va indicar que en els dos mandats de Pintat s'han fet menys inversions que en l'anterior, que va ser el de Joan Pujal. Aquest fet, però, segons León, s'explica per la situació de crisi econòmica i de contenció de la despesa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT