PUBLICITAT

Petició de cinc anys de presó per un cas de violència de gènere

  • La dona narra fins a quatre agressions i contínues amenaces per «atacs de gelosia»
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Va ser una declaració clara i contundent: El relat d'una dona que ahir a la sala de Tribunal de Corts va narrar la relació amb la seva parella durant cinc anys, en el qual va haver-hi «amenaces» i «maltractaments». La metge forense que la va tractar després de fer públiques cadascuna de les vegades que va ser agredida, va cloure que es tractava d'una «dona maltractada». Tenint en compte la versió concisa de la dona, i tot i que l'acusat va negar violència intencionada contra la seva exparella, el Ministeri Fiscal va demanar cinc anys de presó ferma i la prohibició d'acostar-se a la víctima durant 12 anys, per un total de sis delictes prorrogats en el temps, quatre dels quals considerats majors.

Els episodis de violència van succeir-se entre el 2009 i el maig d'aquest any al Pas de la Casa. L'acusat va reconèixer ser «molt gelós», una gelosia que es va traduir en empentes, patades, bufetades, cops de puny i fins i tot el llançament d'un ganivet, va testimoniar la dona. Aquest darrer fet és el que va motivar a l'afectada a marxar del país amb els seus fills. No volia denunciar-lo, però van convèncer-la que acudís a la Policia a explicar-ho. «No volia denunciar-lo, és el pare dels meus fills i l'estimava, pensava que canviaria». Ara l'home és a la presó i la dona ho veu tot amb més perspectiva, tal i com es desprèn de les seves declaracions efectuades durant el judici. «Pensava que em podria arribar a matar», va manifestar.

A la vista van declarar els companys de feina de la dona, que van corroborar la seva versió, i familiars i l'exdona de l'acusat, que va assegurar que mai va ser maltractada ni amenaçada. Partint d'aquestes declaracions i de «manca de proves» contundents sobre els fets, el seu advocat va demanar una pena només de sis mesos d'arrest domiciliari.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT