PUBLICITAT

Andorra Sostenible potencia la compra responsable

  • L'activitat pretén millorar els hàbits de consum entre els joves
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Una educadora presenta l'activitat als alumnes d'Encamp, ahir Foto: CENTRE ANDORRA SOSTENIBLE

el Centre Andorra Sostenible i el Departament de Medi Ambient del Govern, amb el suport econòmic de MoraBanc, van presentar ahir el nou recurs educatiu La compra en joc, que vol promoure el consum responsable entre els joves. Aquesta iniciativa consisteix en realitzar una compra imaginària de productes similars als que es poden trobar en els comerços d'Andorra i se centra en aquells que poden ser d'interès per a joves i adolescents: alimentació, roba i tecnologia.

La intenció és provocar la reflexió i augmentar la conscienciació sobre els efectes nocius del consum excessiu o innecessari, com pot ser la generació de residus. La finalitat que persegueix l'activitat és dotar d'eines els alumnes perquè tinguin un veritable poder de decisió en el moment de comprar, sota un criteri responsable.

LA VERITABLE FACTURA / L'activitat s'inicia introduint alguns conceptes que ajudaran els alumnes a fer la lectura de l'etiqueta. Una etiqueta que dóna informació sobre els materials utilitzats per fer el producte, el seu cicle de vida o les condicions socials de la seva producció, i que hauran de tenir en compte per poder escollir responsablement la seva compra. A més, als alumnes se'ls dóna un pressupost imaginari que permet realitzar la compra de tots els productes per tal que també puguin avaluar quins són els seus hàbits a l'hora d'adquirir els productes.

En finalitzar, s'obté una factura on es veu el detall de la despesa econòmica i ambiental, detallant el consum d'aigua, el cost energètic i les emissions de CO2 que s'han generat amb la compra. Si la compra supera els límits ambientals establerts, es pot tornar a realitzar per millorar el resultat.

La presentació del nou recurs didàctic, que va tenir lloc a l'Escola Andorrana de segona ensenyança d'Encamp, coincideix amb la Setmana europea de la prevenció de residus. Les escoles poden reservar l'activitat guiada per un educador.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT