PUBLICITAT

Carchat té el podi assegurat en la Suzuki Swift i tot a favor per vèncer

  • La darrera cita a Madrid decidirà el títol pel qual lluiten l'andorrà i els gallecs Pablo Pazó i Pablo Rey
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Joan Carchat (al fons, al volant) i Claudi Ribeiro al Suzuki Swift, abans d'afronatar la segona prova del calendari, el ral·li Rías Baixas de Vigo, al juny Foto: FOTOESPORT

El títol en la Copa Suzuki Swift del campionat d'Espanya de ral·lis és cosa de tres. La setena i última prova del calendari, que es disputarà divendres i dissabte a Madrid, decidirà un títol amb un favorit clar: Joan Carchat. El pilot del programa de joves promeses de l'Automòbil Club d'Andorra (ACA) té el podi assegurat i només els gallecs Pablo Pazó i Pablo Rey poden impedir que s'endugui el títol.

En aquests moments Carchat és segon en la classificació provisional amb 108 punts. Tres amunt està Pazó i nou avall Rey. La normativa, però, és del tot beneficiosa per a l'andorrà, donat que de les set carreres puntuen sis i el pilot que hagi fet el total de les proves pot descartar el pitjor resultat. Rey es va perdre loa cita d'Ourense per tant els 97 punts que té són nets. Carchat ha fet totes les proves i descartaria els quatre punts d'Astúries si és que no fa un resultat pitjor a Madrid. I Pazó també ha fet totes les proves i té com a pitjor resultat Sierra Morena, on va fer quinze punts.

LÍDER PROVISIONAL / Si ara mateix s'hagués de descartar un resultat Carchat seria líder provisional amb 104 punts, Rey segon amb 97 i Pazó tercer amb 95. «La situació pinta bé per a nosaltres. Sortirem igual que sempre i a mida que avanci la competició ja treurem la calculadora per veure si hem d'arriscar o assegurar», va indicar al respecte un Carchat que és des d'ahir a Madrid per preparar el cotxe i familiaritzar-se amb el recorregut. «No ens podem permetre problemes mecànics i per això hem fet una revisió total i exhaustiva del cotxe. Està perfecte. Tinc una il·lusió enorme perquè puc guanyar un títol en el primer any que competeixo a nivell espanyol», va dir emocionat un Carchat que gràcies a la bona actuació que està fent a l'Espanyol va ser candidat a un volant Volkswagen per córrer el ral·le Catalunya-Costa Daurada del WRC.

Onze seran les especials a superar en la carrera madrilenya. El guanyador sumarà 20 punts, el segon 18, el tercer 16 i així successivament. Cada especial guanyada sumarà un punt extra així que pot passar de tot i hi han infinites combinacions que poden fer campió a Carchat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT