PUBLICITAT

El Govern concedeix sis ajudes a projectes d'energies renovables

  • Jordi Cinca ha lamentat el reduït nombre d'empreses que han demanat l'ajuda
  • El ministre portaveu ha anunciat que les subvencions estaran vigents sis mesos més
23112011_cinca2
El ministre portaveu, Jordi Cinca, durant la roda de premsa d'aquest dimecres. Foto: ANA / M. T.
L'Executiu ha atorgat un total de sis ajudes per subvencionar el 10% del cost dels projectes per instal·lar energies renovables, per un import que ascendeix a 36.721 euros. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha explicat que queden dues sol·licituds per examinar, però ha lamentat el reduït nombre d'empreses que han demanat l'ajuda, i ha anunciat que el decret per acollir-se a les subvencions es prorroga sis mesos més.

Jordi Cinca ha indicat que fins al moment només s'havia concedit una ajuda i de les sis concedides aquest dimecres, dues són per projectes per instal·lar sistemes d'aprofitament de biomassa, una és per un projecte de geotèrmia, dues per energia solar tèrmica, i la darrera és un projecte mixt entre biomassa i solar.

El ministre ha lamentat el reduït nombre d'empreses que han sol·licitat l'ajuda, ja que de la partida de 200.000 euros prevista, només s'han atorgat 36.721 euros. Malgrat tot, ha valorat positivament que aquests sis projectes suposin una inversió total d'1,1 milions d'euros. D'aquesta manera, Cinca ha assegurat que s'ajuda a reconvertir les instal·lacions cap a energies més sostenibles i alhora es promouen injeccions a l'economia.

El Consell de Ministres ha decidit prorrogar durant sis mesos el decret de les ajudes per a projectes d'energies renovables, ja que caducava aquest setembre. Un cop s'esgoti el termini, estudiaran la manera de modificar les condicions amb els resultats del llibre blanc de l'energia, que ha d'identificar quines ajudes s'han de donar per accelerar aquesta reconversió.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT