PUBLICITAT

'La compra en joc' promourà el consum responsable entre els joves

  • El Centre Andorra Sostenible i el Govern volen que els alumnes comprin amb responsabilitat
  • Els joves faran una adquisició imaginària de productes similars als que es troben en els comerços
23112011-compra
Aquest dimecres s'ha presentat el nou recurs didàctic. Foto: EL PERIÒDIC
El Centre Andorra Sostenible i el Departament de Medi Ambient del Govern, amb el suport econòmic de MoraBanc, han presentat aquest dimecres el nou recurs educatiu La compra en joc, que vol promoure el consum responsable entre els joves. Aquesta iniciativa consisteix en realitzar una compra imaginària de productes similars als que es poden trobar en els comerços d’Andorra i se centra en aquells que poden ser d’interès per a joves i adolescents, alumnes de secundària.

La intenció és provocar la reflexió i augmentar la conscienciació sobre els efectes nocius del consum excessiu o innecessari, com la generació de residus, amb la finalitat de dotar d’eines als alumnes per tenir poder de decisió en el moment de comprar sota un criteri responsable.

L’activitat s’inicia introduint alguns conceptes que ajudaran als alumnes a fer la lectura de l’etiqueta que hauran de tenir en compte per poder escollir responsablement la seva compra, i també es donarà un pressupost imaginari que permet realitzar la compra de tots els productes per tal que també puguin avaluar quin és el seu hàbit a l’hora d’adquirir.

En finalitzar, s'obté una factura on es veu el detall de la despesa econòmica i ambiental, detallant el consum d’aigua, el cost energètic i les emissions de CO2 que s’han generat amb la compra. Si la compra supera els límits ambientals es pot tornar a a realitzar per millorar el resultat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT