PUBLICITAT

El president de les Comunitats Portugueses troba "ridícul" el tancament de l'ambaixada

  • Fernando Gomes creu que és incomprensible vist l'alt índex de residents portuguesos
23112011-portuguesos
Imatge de la concentració dels residents portuguesos d'aquest dissabte a la plaça del Poble en contra del tancament de la representació diplomàtica al país. Foto: ANA / M. T.
El president del Consell Permanent de les Comunitats Portugueses, Fernando Gomes, ha qualificat de "ridícul" el tancament de la representació diplomàtica a Andorra.

Segons Gomes "el tancament d'algunes ambaixades es pot entendre, però en el cas d'Andorra és ridícul". El president del CCP, en declaracions a l'Agência Lusa, ho ha justificat dient que Andorra té una comunitat de portuguesos molt significativa -més de 13.000-.

Després de l'anunci del govern lusità del tancament de set ambaixades, quatre viceconsulats i una oficina consular, Fernando Gomes es mostra preocupat per la supervivència de l'organisme que presideix, "si és viable i si per part del govern hi ha interès a mantenir-lo", destacant que la reducció de pressupost al llarg dels anys "està dificultant el seu funcionament".

El CCP és l'òrgan de consulta del govern portuguès en qüestió d'emigració, constituït per 73 consellers i tutelat per un Consell Permanent integrat per onze persones. Des d'aquest dimecres 23 de novembre i fins divendres 25 es reuneixen a Lisboa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT