PUBLICITAT

Casadevall reivindica una nova seu de la Justícia amb urgència

  • El president del CSJ creu que es podria demanar un crèdit «a 12 o 15 anys»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Pere Pastor Vilanova pren possessió del càrrec de magistrat del Tribunal Superior, ahir Foto: ÀLEX LARA

el nou president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, va reobrir ahir el debat sobre les instal·lacions de la Seu de la Justícia i la necessitat de construir-ne una de nova. Casadevall creu que amb el que es paga de lloguer es podria fer una operació de crèdit a quinze anys vista i construir una seu que s'adapti a les necessitats actuals.

Quinze dies després de la seva presa de possessió del càrrec de president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall va aprofitar la presa de possessió del càrrec de magistrat de Pere Pastor Vilanova per constatar les mancances de l'actual Seu de la Justícia i va apostar clarament per fer-ne una de nova «ajustada al que es pot fer avui» ja que «allà on estem difícilment es podran millorar les condicions» de treball.

Casadevall, en declaracions recollides per l'ANA, va explicar que actualment es paguen uns 600.000 euros de lloguer a l'any per l'edifici que ocupa la Seu de la Justícia, a l'avinguda de Tarragona, i que amb aquests diners «podríem pagar una operació de crèdit a 12 o 15 anys» per construir una nova seu que s'ajustés a les necessitats actuals de l'Administració de Justícia.

Segons el president del Consell Superior de la Justícia, es tractaria de construir la nova seu als mateixos terrenys que preveia el projecte aturat del Prat del Rull, però en lloc de gastar-se 33 milions amb un edifici de 20.000 metres quadrats, n'hi hauria prou amb un edifici que fos el doble de l'actual –cosa que representaria arribar als 6.000 metres quadrats. D'aquesta manera, va dir Casadevall, es podria rebaixar considerablement el cost d'un projecte que, en aquests moments, està aturat precisament per manca de pressupost.

En males condicions / El president del CSJ va argumentar que «podem estar dos o tres anys més com ara», però va recordar que «no podem créixer i les condicions d'espai i seguretat no es poden millorar. Per més que hi invertim, no estarem mai bé».

Casadevall va explicar que l'edifici no té cap tipus de seguretat, li falta arxiu, les condicions de treball són dolentes tant a l'estiu com a l'hivern... En definitiva, «moltes coses de funcionament que són excessivament costoses», va dir el president del CSJ. Per tot plegat, Casadevall va avançar que en parlarà divendres amb el ministre de Justícia i Interior, Marc Vila, en una reunió que tenen programada.

Enric Casadevall va fer aquestes declaracions després de la presa de possessió del càrrec de magistrat de Pere Pastor Vilanova –primer andorrà que accedeix al Tribunal Superior de la Justícia– , i la renovació dels càrrecs de batlles d'Anna Estragués Armengol i Jordi París Aguiló.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT