PUBLICITAT

El rugbi té motius per a l'optimisme

  • Els sèniors porten dos partits consecutius guanyant, amb la selecció i el club, però per sota també hi ha pedrera que suma. No és gens fàcil, perquè controlar les hormones i els nous joves és complicat. Però, resultat de rècord: el cadet va vèncer 95-0
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els cadets, en la foto de familia que es van fer al Camp del Consell el passat cap de setmana Foto: EL PERIÒDIC

Després de l'espectacular temporada passada del VPC sènior, amb ascens i la motivació pels núvols, l'actual semblava entrar en una dinàmica més que negativa per tota l'entitat, perquè l'equip referent no només perdia els sis primers partits oficials –¡sis!–, sinó que la imatge era fosca, d'impotència, de no trobar solucions. Vet aquí que des del matx internacional de la selecció contra Eslovènia fa dues setmanes, amb triomf 6-15 per als Isards, la cosa ha canviat. El VPC va guanyar el Cazeres a Honor 37-20, i els Isards tenen el matx de dissabte contra Suïssa, el gran rival. I ara, una alegria nova arriba de la base: l'equip cadet, amb totes les dificultats que ha comportat per construir i mantenir, el passat cap de setmana va aconseguir una victòria estratosfèrica, de les que mai no ocorren: 95-0. Oju.

L'equip que entrenen Manel Romo, Ruben Achaval i Roger Fité, i que té en Xavi Naranjo el director d'orquestra, és a la segona fase del Campionat Territorial cadet. Es va classificar per a aquesta fase després d'una primera en què va sumar una victòria, un empat i una derrota, sent tercer de quatre equips. El seu passat, però, va ser complicat, perquè la campanya anterior el bloc va estar ple de problemes: tot allò que envolta l'edat dels jugadors–14 i 15 anys, en l'actualitat una mica més madurs, 15 i 16, si es pot dir això passats uns mesos de la rebel·lió natural de l'edat.

Els encarregats de portar l'equip a sobre no es mosseguen la llengua i assumeixen que l'abandonament del projecte va ser una opció. Crisi de valors, manca de respecte a l'autoritat dels tècnics, manca d'implicació i educació... Al final, com sempre ocorre entre el jovent, el cap entra en la calma txitxa i repensa, i continua sent jove i rebel, però cavil·la una mica més –«seny, hormones, seny», sembla que demana– i accepta valors que ha estat mamant durant els anys de la bogeria. I avui en tenim, de resultats.

El 95-0 contra el RST Foix-Pays d'Olmes M17 –dos conjunts en un– n'és la mostra. ¿I com se sumen 95 punts en un matx de rugbi? Es pot pensar –obviament– que el rival no hi era, però asseguren des del club que amb el desplegament que hi va haver d'intensitat i joc, es podia assumir tal resultat. En poques paraules: van estar espectaculars.

Els autors, aquí: Patrick Macedo, Jordi Fidalgo, Enrique Moyano (1 assaig), Ricky Quintino (1), Joan Albert Ginesta, Roger Canturri (3), Joan Comas, Èric Tremols (10 transformacions), Quim Llorens (2 assajos), Liam Jordan, Kevin Kind (1), Erik Fraissinet (1), Yves Martins (3), Aleix Vallés, Jean David Nicolas (1), Òscar Serra, Àlex Mengelle, Martí Roig i José Carlos Da Cunha (1). L'equip el formen també Youssef Ayach, Samuel Villaverde, Robin Montel i Àlex Marfany.

Caldria estar atents al següent partit dels nanos: contra l'Hers Lauragais el pròxim dissabte. Els francesos van perdre 27-7 a casa del CPQ Leguevinois, que és el segon a la taula per sota del VPC. Qui sap si els andorrans mantindran el ritme demostrant maduresa, o es deixaran dur per l'eufòria.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT