PUBLICITAT

Cabinho: «L'objectiu és ajudar l'equip, no fer gols»

  • El pivot és a una diana de l'extricolor Paulinho, el referent ofensiu fa un any
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cabinho, en l'enfrontament contra l'África Ceutí d'aquesta temporada Foto: TONY LARA

La passada temporada, l'Andorra de futbol sala tenia el brasiler Paulinho de referent ofensiu. El golejador va haver d'abandonar el club tricolor el passat estiu perquè l'entitat no podia fer-se càrrec de la seva fitxa tan alta, i així l'actual Hotels Plaza Andorra entrava en la lluita de la Segona Divisió sense un matador. Amb el pas dels partits, Cabinho ha agafat aquest paper, «perquè jugo més a dalt que ningú», diu, però el ben cert és que l'internacional suma 10 dianes, a només una del mateix Paulinho que aquesta campanya defensa els colors del líder, l'Oxipharma FS. Amb tot, Cabo ho té clar: «L'objectiu és ajudar l'equip, no fer gols».

El pivot andorrà ocupa la setena posició de la classificació de màxims golejadors de la categoria. Dani Martín, del Burela, n'és el millor amb 14 dianes, seguit per Juanito (Melilla) i Leo (Ciutat d'Eivissa), els dos amb 13, els 12 de Carlos Alberto a l'Oxipharma i els 11 de Paulinho i Solano (Fuconsa Jaén). Cabinho, per contra, considera que aquest «no és un objectiu» perquè marcar gols forma part «de la feina».

«Com que jo sóc qui juga a dalt, és la meva tasca també marcar, però no sento cap pressió per això, de cap manera», va dir ahir el jugador de l'Hotels Plaza, que considera que com a primera missió seva és «ajudar l'equip» per guanyar el màxim número de partits a la lliga.

24 GOLS L'ANY PASSAT, ABANS DE LA LESIÓ / La temporada passada, quan Paulinho era el referent en atac, Cabinho mantenia la forma amb una gran renda de gols que gairebé tots dos compartien. El problema per a l'Andorra va venir quan el pivot es va lesionar de gravetat a deu jornades del final i ja no va tornar als terrenys de joc fins l'actual campanya. En aquell moment, el jugador portava 24 gols. De fet, en les últimes temporades n'ha aconseguit una mitjana entre 25 i 30 gols.

LA PASSADA JORNADA NO VA MARCAR / Com que el fet de marcar moltes vegades també és una qüestió de ratxes, feta la norma, feta l'excepció. Si contra el Ceutí al Poliesportiu, fa dues jornades, Cabinho va marcar quatre gols, la passada jornada a casa de l'Hospitalet BellSport no va veure porteria –els tres gols tricolors van ser de Jona, Diego i Carlinhos. Coses que passen, tot i que el pivot segueix sent el referent actual: «De la Rosa té molta confiança en mi, el meu treball és aguantar el màxim de pilotes dalt, esperar o marcar».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT