PUBLICITAT

Intercanvi emprenedor

  • Les Jornades d'Emprenedoria Transpirinenca reuneixen 55 joves d'universitats espanyoles, franceses i també d'Andorra, fet que l'ADI qualifica «d'èxit»
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Joves estudiants i emprenedors s’han donat cita aquesta setmana a Andorra per participar a les Jornades d’Emprenedoria Transpirinenca. Són 55 i provenen majoritàriament de centres universitaris i de negocis de Tolosa de Llenguadoc, tot i que també n’hi ha que vénen de Saragossa, Terrassa, Lleida i vuit són andorrans. Ahir es van configurar els equips multidisciplinaris i multilingües, i fins el proper divendres hauran de treballar en un projecte empresarial. La idea és que guiats i assessorats per experts, adquireixin les eines i aptituds que els permetin convertir-los en realitat.
Aquestes jornades tenen per objectiu «fomentar l’esperit i la cultura emprenedora», va explicar el director d’Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI), Carles Aleix. Les Jornades han estat organitzades per aquesta societat conjuntament amb IDE-TECT, un programa de cooperació transfronterera que neix de la Comunitat de Treball dels Pirineus i en el què hi participen institucions tant espanyoles com franceses, així com d’andorranes. L’esperança és que el treball que els joves desenvolupin aquesta setmana acabi «desembocant en realitats». La idea és mostrar als estudiants que tenen capacitat per tirar endavant el seu propi projecte empresarial i un jurat avaluarà els projectes per premiar-los durant un sopar de gala dijous a la nit.
A l’espera d’aquests resultats, Aleix va qualificar «d’èxit» les jornades per la resposta obtinguda. Tot i que l’objectiu «de màxims» fixat era de reunir vuit desenes d’estudiants de tercer grau –postgraus i doctorands– , el director de l’ADI es va mostrar satisfet amb el nivell de participació, i de comptar amb vuit andorrans. Un d’aquests, Ismael Garcia, jove emprenedor propietari d’una empresa de tecnologia i informàtica, va exposar que veu aquestes jornades com una «oportunitat» i ha «cregut interessant» prendre-hi part. El seu objectiu és «conèixer gent, projectes interessants i experiències diferents». Aquestes coneixences poden derivar en noves oportunitats de negoci i  acords empresarials, va apuntar, tot i que el principal objectiu és «complementar coneixements» i dotar-los  «d’una base més sòlida».
En el marc d’aquestes jornades es celebrarà el segon Fòrum Econòmic d’Andorra. Les conferències, en aquesta ocasió sintonitzaran amb les Jornades d’Emprenedoria Transpirinenca i es «donarà voltes als secrets de l’emprenedoria», va resumir Aleix, amb Asha Miró, entre d’altres emprenedors.

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT