PUBLICITAT

Els treballadors de RTVA no volen ser el "conillet d'índies" de les retallades de personal

  • Més de 70 integrants de Ràdio Televisió d'Andorra s'han concentrat per rebutjar els acomiadaments
  • Royo, delegat de personal, ha alertat a la resta de parapúbliques i treballadors dependents de l'administració
21112011_rtva
Els treballadors d'RTVA s'han concentrat davant de l'edifici de la parapública on han llegit un manifest. Foto: ANA / M. T.
Una setantena de treballadors, del centenar d'empleats d'RTVA, s'ha concentrat aquest dilluns al migia davant l'edifici de la ràdio i televisió públiques per protestar contra les retallades de personal que s'han anunciat. El delegat de personal ha llegit un manifest, i també s'ha comptat amb les paraules de suport del secretari general de la Unió Sindical d'Andorra, Gabriel Ubach, i del president del Sitca, Cristian Asensio.

El delegat de personal, Carles Royo, ha dit que no volen ser el conillet d'índies de les retallades de personal al país, per considerar que RTVA és la parapública més dèbil pel fet de ser l'única que ha passat a ser societat anònima. En aquest sentit, ha volgut alertar a les altres parapúbliques i treballadors que depenen de l'administració "que nosaltres serem els primers".

Durant una reunió mantinguda amb el cap de Govern i el ministre de Finances, Royo ha explicat que l'Executiu els va dir que no hi havia res segur i que encara s'havia d'estudiar el nombre d'acomiadaments que hi hauria. "Ens van fer moltes promeses però sota una premissa molt clara: res abans de les eleccions", cosa que "sembla que per a ells és més important tot el procés electoral que el nostre futur".

El delegat de personal també ha lamentat que els hagin demanat la seva professionalitat durant la campanya electoral, perquè ja "la mostrem cada dia i en canvi ningú té en compte el neguit que tenim pel que està passant". Royo ha afegit que "ningú ens assegura que l'endemà de les eleccions continuarem treballant!".

Per tot plegat, amb la concentració d'aquest dilluns han volgut dir-li al Govern "que recordin que van dir que s'estudiarà el problema sota els paràmetres de justícia social i amb sensibilitat cap a les persones".

De la seva banda, el secretari general de l'USdA, Gabirel Ubach, ha assegurat que hi ha moltes altres possibilitats per arreglar les coses abans de plantejar-se els acomiadaments, perquè "darrera de les divuit persones hi ha un drama familiar". També ha demanat al Govern que treballin conjuntament amb els treballadors i els sindicats per arribar a un acord.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT