PUBLICITAT

Renovació de l'emissió amb 1% més de rendibilitat que el 2010

  • El Govern diu que els fons recaptats es destinaran a refinançar part de l'endeutament
L .F. M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca Foto: TONY LARA

El Govern va anunciar ahir la renovació de la primera emissió de deute públic feta l'any 2010: 100 milions d'euros, en la modalitat de lletres del tresor a un any, i que venç el 26 de novembre.

La renovació, de la mateixa manera que la primera emissió, estarà dividida en 100.000 títols amb un import nominal de 1.000 euros cadascun; ara bé, hi ha una diferència respecte a l'emissió passada: la rendibilitat de la inversió de les lletres. El 2010 aquesta va ser del 3'54%, mentre que en aquesta renovació augmenta fins el 4'25%.

El període de subscripció s'obrirà demà, dia 22 de novembre, i finalitzarà dimecres, dia 23. L'emissió està oberta a tots els inversors, ja siguin persones físiques o jurídiques, segons ha informat el Govern amb un comunicat.

El Govern també va especificar que les lletres del tresor s'adjudicaran mitjançant una subhasta. Els inversors elegibles que vulguin subscriure-les hauran de sol·licitar-les dirigint-se a qualsevol de les entitats que participaran com a intermediàries de la subscripció, que seran Crèdit Andorrà, S.A.; Andorra Banc Agrícol Reig, S.A.; Mora Banc Grup, S.A.; Mora Banc, S.A.U.; Banca Privada d'Andorra, S.A. i Banc Sabadell d'Andorra, S.A.

Ràting / El ràting de l'emissor –Andorra– continua sent el de A-1, ja que l'agència Standard&Poor's encara no ha informat de la nova avaluació. Segons va explicar ahir el ministre de Finances, Jordi Cinca, el dia de la segona emissió de lletres del Tresor, l'agència donarà a conèixer la qualificació d'Andorra en breu, però que aquesta dada no afectarà l'emissió de deute públic, «sempre i quan es mantingui la lletra A i l'agència no faci una rebaixa de molts esgraons», ara bé, «dificilment sortirem de la tendència internacional negativa, però esperem que sigui lleu».

destí de la recaptació/ Segons va informar Govern en el comunicat, «els fons recaptats amb aquesta operació es destinaran a refinançar part de l'endeutament actual del Govern».

La primera emissió de deute públic, que ara es renova i que es va fer el 24 de novembre de 2010 per un import de 100 milions d'euros, va servir per rebaixarà l'endeutament subscrit a les entitats bancàries.

En la segona emissió, que va tenir lloc el passat 19 d'octubre del 2011 per un import de 70 milions d'euros, segons va explicar el ministre els fons recaptats es «destinaran a finançar un nou endeutament autoritzat per l'exercici del 2011 i per fer front al deute de la CASS».

Finalment, el Govern va destacar en el comunicat l'objectiu de les emissions: «diversificar les fonts de finançament de l'Estat», i va afegir que «l'èxit d'aquestes operacions fan que el Govern vulgui continuar recorrent a aquesta via de finançament».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT